Huis
Tuin
Video

Dit wist je niet: zo hoor je een cactus eigenlijk te verzorgen

Dat een cactus weinig verzorging nodig heeft is wel duidelijk. Maar hoeveel water heeft een cactus precies nodig? En gaat ‘ie nu dood omdat je jouw cactus eigenlijk helemaal niet verzorgt of juist te veel?

De cactus komt oorspronkelijk uit de woestijn en steppe omgeving en is dus gewend aan ruige omstandigheden. Hierdoor is de cactus makkelijk te verzorgen, de cactus kan werkelijk alles aan.

Water

Een kleine cactus heeft natuurlijk veel minder water nodig dan een grote, maar een kleine cactus houdt ook weer minder water vast. Een goeie test is altijd door te voelen of de aarde van de plant echt kurkdroog is. Dit doe je door je vinger een paar centimeter in de aarde te steken. Als de grond helemaal uitgedroogd is, dan mag je de cactus pas weer water geven. In de winter gaat de cactus heel goed op een koele plek in huis en heeft weinig tot geen water nodig. De wortels van de cactusplant zijn gevoelig voor rot, dus geef bij twijfel de cactus geen water.

Nevel

De meeste cactusjes nemen water op via de 'huid' en niet via de wortels. Zet dan ook nooit de cactus in water, maar geef ‘m water van bovenaf. Af en toe de cactus via een plantenspuit een beetje water geven is dan ook goed om te doen.

Liefde

Een cactus heeft weinig verzorging nodig, maar vergeet niet af en toe naar de plantjes om te kijken. Cactussen moet je namelijk ook af- en toe verpotten. Zorg dat je cactus altijd in een ruime, ondiepe, brede pot staat. Het liefst in speciale cactusgrond.

Fotocredits
Headerfoto: Lena Rose - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3422

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven