Huis
Tuin
Video

Iedereen kan bloembollen planten

Bloemen en planten
Froukje, Lodewijk en Tom geven de tuin van Nelleke een flinke opfrisbeurt! Na een hoop gesjouw, getegel en het maken van nieuwe borders is het tijd voor de allerlaatste stap: bloembollen planten! En dat klusje kun je gerust aan Tom overlaten.

Als je een leuke tuin wil maar niet beschikt over groene vingers, plant dan in het najaar gewoon wat bloembollen! Omdat de bloem al in de bol aanwezig is, kun je het eigenlijk niet fout doen. Het najaar is een uitstekende periode om bloembollen te planten om in het vroege voorjaar te kunnen genieten van kleur in je tuin! Voorjaarsbloeiende bloembollen kunnen vanaf september tot december worden geplant, voordat de vorst haar intrede doet.

Er zijn verschillende manieren om bollen te planten. Zo laat Tom het een verrassing blijven welke bollen over een half jaar tot bloei komen. Om een natuurlijk effect te creëren maakt Tom een mix van verschillende bloembollen. In deze bollenmix zitten ook krokussen, deze zijn tot ‘Bloembol van het Jaar 2015’ benoemd! De bollenmix strooit hij vervolgens in de border. Waar ze terecht komen, daar plant hij ze.

Je kunt er ook voor kiezen om maar één soort te gebruiken en die netjes in een border, pot of plantenbak te planten. Markeer de plek waar je de bloembollen hebt geplant met bijvoorbeeld een houten stokje, dan vergeet je niet waar je ze hebt geplant.

Zelf aan de slag? Volg de volgende vijf stappen voor het planten van bloembollen.

Stap 1
Maak de aarde los met een spade op de plaats waar de bloembollen geplant zullen worden. Hierdoor wordt de aarde makkelijk bewerkbaar.

Stap 2
Wanneer bloembollen geen plekje in een bestaande border krijgen kan eventueel wat organische meststof worden toegevoegd zoals compost.

Stap 3
Graaf een gat, met een spade of een bollenplanter, en plant hierin de bloembollen met de punt omhoog en de bolle kant naar beneden.

Stap 4
Houd voor het planten drie keer de hoogte van de bol aan. Een narcis van 5 centimeter moet dus 15 centimeter diep worden geplant.

Stap 5
Vul het gat met de uitgegraven aarde en druk het wat aan. Het wachten kan beginnen!

Wist je dat
Er dit najaar ruim 400.000 bloembollen worden geplant door Nederlandse basisscholen? Meer dan 800 klassen ontvangen een Bulbs4Kids lespakket om samen bloembollen te ontdekken. Hiermee maken kinderen op een laagdrempelige, spannende manier kennis met de natuur. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit bijdraagt aan een goede en gezonde ontwikkeling.

ID: 226

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven