Huis
Tuin
Video

Kerst klassieker: zo blijft een Kerstster maandenlang mooi

Iedereen heeft 'm tijdens kerst weleens in huis gehad: een rode Kerstster. Deze klassieke plant hoef je echter na de feestdagen niet weg te doen. Met een beetje liefde en aandacht kun je er maandenlang van genieten.

De Kerstster is hét symbool voor Kerstmis. Hoewel de rode Kerstster het bekendste is, is de plant ook in andere kleuren verkrijgbaar. Van wit tot lila en van zalm tot crème. Dat maakt de klassieker niet alleen geschikt voor de feestdagen, maar ook voor de weken daarna. Geef 'm daarom een permanent plekje in je interieur; want met een beetje liefde kan de Kerstster het wel maanden volhouden.

Verzorging van een Kerstster

De Kerstster is een sterke bloeiende plant, maar gevoelig voor lage en wisselende temperaturen. Zet 'm dus op een lichte en warme plek in huis neer en geef 'm regelmatig water. Het best kun je dit vanaf de onderkant doen, zodat de wortels niet gaan rotten. Gaan de bladeren hangen? Dan weet je dat je er nog een extra scheutje water bij mag doen.

Om zo lang mogelijk van de Kerstster te genieten, kun je de plant het best één keer per drie weken een beetje plantenvoeding geven. Wist je dat je dit ook zelf kan maken van dingen die je waarschijnlijk al in huis hebt? Lees hier onze tips. 

De Kerstster als snijbloem

Houd je van een mooie bos bloemen op tafel? Je kunt een Kerstster ook als snijbloem in een vaas zetten. Wanneer je de stelen vijf seconden in heet water houdt, en ze vervolgens in koud water legt, kun je ongeveer 2 weken lang genieten van de Kerstster. 

Pas op: als de stengel afbreekt kan er sap uitkomen; zogenaamde wolfsmelk. Was altijd even je handen en wrijf niet in je ogen! 

Fotocredits
Foto's en info: Bloemenbureau Holland

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3652

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven