Huis
Tuin
Video

Klimophaag biedt privacy

Bloemen en planten
Onze tuinmannen Lodewijk en Tom houden wel van veel groen met veel kleur in de tuin, het liefst het hele jaar door! Daarom hebben deze geniën een mooie mix van planten in de tuin in Zoelen gezet, zodat je het hele jaar vanuit de hottub kunt genieten van groen… én kleur.

Privacy is toch wel iets wat je graag wilt als je een hottub in je achtertuin hebt. Hiervoor heeft Lodewijk de Klimophaag (Hedera) opgehangen. Hij blijft lekker groen in de winter, want hij verdraagt temperaturen tot -25 en is niet gevoelig voor ziekten. Geef hem na het planten in het voorjaar een flinke scheut water en je hebt in de nazomer vrolijke, rode besjes. Snoei hem twee keer per jaar goed kort om hem netjes te houden. Ook heeft Lodewijk de leibomen geplaatst zodat eventueel nieuwsgierige buren vanuit het dakraam niet mee kunnen gluren. 

Voorjaar
Onze tuinders willen de tuin natuurlijk het hele jaar groeiend en bloeiend, en hebben daarvoor een perfecte selectie gemaakt voor in de borders. Natuurlijk bloeien in het voorjaar de meeste bloemen en planten, maar onze mannen hebben ook een paar winterbloeiers ontdekt. De eerste die in het voorjaar zijn bloemen laat zien is de Scheefbloem (Iberis Sempervirens). Ze begint te bloeien in maart en houdt het vol tot mei. De plant is onderhoudsarm en staat perfect in de borders. Wanneer je mazzel hebt groeit hij nog een tweede keer in augustus en kun je twee keer genieten van de prachtige, witte bloemen.   

In mei neemt de Rodondendron (Rhodondendron ponticum) het over. Hij is onderhoudsarm, je hoeft alleen de dode bloemen weg te halen om zo weer nieuwe knoppen te laten groeien. In het voorjaar kun je de toppen snoeien om de struik wat compacter te maken. Helaas is de bloeiperiode van de Rodondendron erg kort, maar niet getreurd want de Vlinderstruik (Buddleja) neemt het over in juni. Deze struik heeft veel bloemen en kan bijna overal groeien. Zoals de naam al doet vermoeden trekt hij veel vlinders en andere insecten aan wat weer goed is voor de biodiversiteit in Onze Tuin. Je moet hem wel flink snoeien in het voorjaar, anders kan hij behoorlijk buiten de perken groeien. Verder ruikt hij heerlijk zoet en ziet er vrolijk uit met de kleine paars-roze bloemetjes. 

ID: 507

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven