Huis
Tuin
Video
Bloemen en planten

Lang leve tulpen(dag)!

Op zaterdag 21 januari is het tijd voor een typisch Hollands feestje: Nationale Tulpendag. Het is de officiële aftrap van een nieuw snijtulpenseizoen. Op de Dam in Amsterdam leggen tulpenkwekers een gigantische pluktuin aan met zo’n 200.000 tulpen in verschillende kleuren. Ook onze eigen Tom is aanwezig!

Op het tulpenplein mag iedereen meedoen: vanaf 13.00 uur mag je gratis een bosje tulpen plukken (maar op is op). Naar verwachting is de Dam rond 16.30 uur helemaal ‘leeggeplukt’. Het thema van Nationale Tulpendag 2017 is Dutch Design, wat je onder andere terug zal zien het ontwerp van de pluktuin.

Over Tulpendag

Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt daarmee ieder jaar de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Tot eind april (ongeveer 100 dagen lang) is de Hollandse tulp volop verkrijgbaar in meer dan 1000 verschillende soorten. Van knalgeel tot donkerpaars, van lelievormig tot gefranjerd en van tweekleurig tot dubbelbloemig. Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers, waaronder Tom. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen zij de pluktuin aan.

Ook buiten Amsterdam

Ben je niet in de gelegenheid om naar Amsterdam te komen? Geeft niks! Behalve op de Dam wordt de start van een nieuw tulpenseizoen ook gevierd in de rest van Nederland. Veel bloemisten organiseren vanaf 21 januari de Nationale Tulpenweken met bijzondere acties.

In dit filmpje zie je meer over Tulpendag of bekijk onderstaande foto's.

 

ID: 849

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven