Huis
Tuin
Video

Maak een lasagne van bloembollen

Bloemen en planten
Het klinkt een beetje gek, maar het recept is simpel. Je plant verschillende laagjes bloembollen boven elkaar net als het Italiaanse pastagerecht. Deze manier van beplanting zorgt ervoor dat je maandenlang kunt genieten van bloemen omdat de bloembollen één voor één gaan bloeien. Maar hoe maak je het?

Het maken van bloembollenlasagne is niet moeilijk. Hiervoor hoef je niet de keuken in, de tuin is waar het gebeurt. Froukje en Lodewijk doen het in potten, maar in de volle grond werkt het net zo goed. De volgende ingrediënten zijn nodig: een royale pot of bak, hydrokorrels, potgrond en bloembollen. Kies bloembollen met verschillende bloeitijden, zodat je een opeenvolgende bloei hebt. Froukje en Lodewijk hebben gekozen voor krokussen, blauwe druifjes (muscari), hyacinten en tulpen.

Zo ga je te werk:

Stap 1
Zorg voor gaatjes in de bodem van de pot of bak zodat teveel water kan weglopen. Leg een laagje hydrokorrels op de bodem met daarbovenop een laag van 10 cm potgrond.

Stap 2
De laatst bloeiende bollen plant je als eerste. In dit geval begin je dus met de tulpen. Plant het eerste laagje op de laag met potgrond. De bollen mogen dicht bij elkaar staan voor een volle bloei.

Stap 3
Bedek de eerste laag bloembollen met ongeveer 5 cm potgrond en plant daarop de volgende laag: de hyacinten. Ook deze bloembollen mogen dicht bij elkaar staan, maar laat een paar millimeter vrij voor het jonge blad.

Stap 4
Strooi potgrond over de tweede laag bloembollen en plant hierop de derde laag, in dit geval de blauwe druifjes (muscari). Froukje en Lodewijk maken gebruik van vier lagen, maar je kan ook bij de derde laag stoppen. Wanneer je drie lagen wilt, plant dan krokussen in plaats van blauwe druifjes.

Stap 5
Strooi potgrond over de derde laag en begin aan de laatste laag: de krokussen! Vul tot slot de pot aan met potgrond. Druk het wat aan en geef de bloembollen lekker water. De pot is nu gereed en zal in het voorjaar rijkelijk bloeien. Eerst krokussen in februari, dan blauwe druifjes in maart, de hyacinten verschijnen in maart/april en geniet tot slot van tulpen in april/mei!

Tip: Om ook in de wintermaanden kleur op te hebben, kun je in plaats van de laatste laag potgrond ook kleurrijke winterbloeiers zoals violen planten. De bloembollen groeien er in het voorjaar gewoon door heen! 

Je kunt ook kiezen voor andere bloembollen als sneeuwklokjes, sieruien en kievitsbloemen. Kijk voor meer lasagnerecepten op www.bulb.com

ID: 263

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven