Huis
Tuin
Video

Met deze plant geef je je tuin meer winterbody

Wil je in de winter ook een volle, groene tuin? Dan moet je zeker de varen hebben. Deze plant kan namelijk tegen schaduw, een beetje kou en je hoeft ze ook nog eens nooit te snoeien.

Varens

De varen is een perfecte plant om je tuin meer winterbody te geven. Deze plant houdt van schaduw en halfschaduw plekken in de tuin. De sierlijke bladeren geven veel volume aan je border. De varens bloeien niet en vormen ook geen zaad, maar wel sporen aan de achterzijde van het blad. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel makkelijk te onderhouden omdat je ze niet hoeft te snoeien.  

Tongvaren, ijzervaren, naaldvaren

Je tuin bloeit het mooist op wanneer je een paar verschillende soorten varens naast elkaar zet. De Tongvaren, ijzervaren en Naaldvaren zijn wintergroene varens. Ze worden tussen de 40-70 cm hoog. De tongvaren groeit ook goed in een tuin met veel steentjes en heeft een tongvormig blad. De ijzervaren is een donkergroene varen die grote sierlijke bladeren heeft. Naaldvarens houden juist van een humusrijke grond die niet te droog is.

Fotocredits
Headerfoto: Cristofer Jeschke - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3251

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven