Huis
Tuin
Video

Met Johan Vlemmix op buxus-les

Bloemen en planten
Zakenman en feestnummer Johan Vlemmix heeft een enorm groot huis. Met een oprijlaan en een entree die je bijna een bordes kan noemen. De entree ziet er alleen nog troosteloos en kaal uit. En omdat Johan een luxe bed & breakfast wil beginnen, gooien we een Hollywood-sausje over de entree heen. Iets dat past bij die grote limousine voor de deur...

De entree bij Johan Vlemmix heeft een trap, pilaren en plek voor plantjes aan weerszijden van de trap. Kan heel mooi zijn, maar deze ingang ziet er nog heel kaal uit. Evelyn en Johan geven 'm daarom wat glamour mee!

Snoeiles
Evelyn en Johan gaan met wat kleine ingrepen een groot verschil maken. Daarvoor starten ze met punt 1: buxussen snoeien! Speciaal daarvoor is buxusspecialist Piet Smits opgetrommeld. Hij legt Evelyn en Johan precies uit hoe ze de plant mooi snoeien. Dat moet met best wat kracht, want de takken zijn aardig dik. De buxussen krijgen bijzondere vormen: Evelyn maakt een spiraal, terwijl Johan oefent op een buxus-beer. De buxussen zien er nog niet direct op hun volst uit. Het duurt nog een tijdje voordat ze helemaal vol zijn gegroeid. 

Vandaag is rood
De pilaren bij Johans voordeur zijn wel eens roder geweest. De kleur is in de loop der jaren nogal vaal geworden, en daarom rollen Evelyn en Johan er een verse rode verf overheen. Of zoals Johan het noemt, ''liefdesrood''. 

Trapje van kleur
Een update van de plantjes naast Johans trap kan natuurlijk niet ontbreken. Daar stond wel wat groen in, maar het was wat saai. Evelyn en Johan planten daarom witte en paarse bloemetjes in de bakken. 

Rode loper
Het enige wat bij de entree van Johans glamourpaleis ontbreekt, is natuurlijk een rode loper. Die rolt de heer Vlemmix hoogstpersoonlijk uit. Ook zetten Evelyn en Johan de levensgrote, goudkleurige Oscarbeelden buiten die eerder binnen stonden. De chique entree is nu helemaal compleet. 

Tadaaa....
En zie hieronder het verschil: van vale trap naar glamoureus in één klap! 

.

Versailles van Eindhoven
Natuurlijk krijgt Evelyn ook nog even een rondleiding door Johans nederige optrekje. Het enorme pand wordt ook wel het 'Versailles van Eindhoven' genoemd en behuist een zwembad, 15 toiletten en zelfs een kroeg!

De inrichting heeft Johan zelf verzorgd, en ook het schoonmaken van het enorme huis doet hij zelf. Het zwembad is een plek waar hij graag uithangt, met een biertje in een bootje. 'Maar de kroeg is toch wel mijn allerfavorietste plekje,' vertelt Johan. En uiteraard moeten een aantal kamers in de villa ook echte favorieten worden, voor de Bed & Breakfast die Johan er wil starten. 

ID: 733

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven