Huis
Tuin
Video

Dit zijn de mooiste winterbloeiers voor in je tuin

De winter doet ons vaak denken aan kale bomen en lege struiken. Maar dat is helemaal niet nodig! Wij hebben een aantal prachtige winterbloeiers voor je op een rij gezet.

Winterjasmijn

De naam van deze plant zegt het al: hij is goed bestand tegen koud weer. Deze klimplant is een geweldige manier om die ene saaie muur op te fleuren. Met zijn gele bloemen en groene takken geeft deze plant je toch nog een warm gevoel in de winter. De plant bloeit van december tot februari, daarna vallen de bloempjes af en komen er donkergroene, ovale bladeren voor in de plaats. Leuk voor winter én zomer dus.

Kerstroos

Zelfs sneeuw en vrieskou kan deze plant doorstaan. Hij houdt je tuin levendig met zijn diepgroene blad en stralende witte bloemen. Van november tot en met maart straalt deze plant. De kerstroos heeft zijn naam gekregen door de periode waarin hij bloeit. Zo heb je toch een witte kerst, en daar hoeft het geeneens voor te sneeuwen.

Sneeuwbal

Je zou denken dat deze plant bloeit met witte bloemen, maar dat hoeft niet waar te zijn. Als je van roze houdt is dit een perfecte plant voor jou. In januari en februari kleurt deze bloem jouw tuin mooi roze. De struik zit in deze periode vol met roze ballen. Daar komt ook de naam vandaan: de Sneeuwbal.

Druifjesstruik

Van november tot en met januari kleurt deze struik geel met opvallende bloemen. De fel gele bloempjes zitten verstopt tussen varenachtige bladeren. Ook na januari blijft deze plant top voor in de tuin, hij behoudt het hele jaar zijn groene bladeren én na het bloeien volgen er prachtige blauwe bessen met rode takjes. Ze smaken best scherp, maar ze zijn eetbaar en ze zien er leuk uit, wat wil je nog meer!

Ben je op zoek naar een mooie kamer plant? Deze mooie kamerplant bloeit ook in de winter!

Fotocredits
Header: Karen Chapman - Houzz
Foto 1: Bakker
Foto 2: Détente Jardin
Foto 3: Kwekersvergelijk

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3673

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven