Huis
Tuin
Video
Bloemen en planten

Petunia en orchidee, een kleurrijk duo

We zitten midden in de bloeiperiode van veel bloemen. En die periode is nog lang niet voorbij! De petunia en boerenorchidee zijn twee vrolijke plantjes die heel lang bloeien.

Tom plaatst de boerenorchidee en de petunia in de Engelse cottagetuinDe plantjes passen daar mooi bij de romantische sfeer die de tuin krijgt. Er komen natuurlijk nog veel meer bloemen in de tuin, maar de boerenorchidee en petunia lichten we hier even uit.

Boerenorchidee: eigenlijk geen orchidee

Dit plantje doet het het beste in de halfschaduw. Hij bloeit heel lang: vanaf het vroege voorjaar tot ver in de zomer. De boerenorchidee is trouwens geen échte orchidee; hij hoort eigenlijk bij de nachtschadegewassen. De wildgroeiende voorouders van de boerenorchidee komen uit de schrale hoogvlakten in Chili. Dat maakt de plant goed bestand tegen hitte en kou en geschikt voor de eerste voorjaarsbeplanting. Je kan lang van 'm genieten, want hij bloeit meerdere keren. Als hij is uitgebloeid en je snoeit 'm voor 2/3e terug, dan krijg je binnen 3 weken een volle bos bloemetjes terug. 

Petunia - voor potten, bakken en borders

Ook de petunia bloeit de hele zomer. Wij gebruiken de Petunia peppy, die je herkent aan z'n witte en gekleurde banen die doorlopen tot in de kelk. Je hebt 'm in allerlei kleuren. Je kan de Peppy in borders planten, maar ook in hangende bakken of balkonbakken. Tom doet dat laatste met een andere variant van de bloem; de Mini-petunia. De bloemetjes zijn - zoals de naam al zegt - kleiner. Ook zijn ze zelfschonend, wat betekent dat ze er vanzelf afvallen en plaats maken voor nieuwe. 

Vanaf mei, bij voorkeur na de IJsheiligen, kan je de Petunia in de tuin zetten of in bloembakken- en potten. Petunia’s kunnen goed in de zon gezet worden en houden van water. Voeg 1x per week wat plantenvoeding toe aan het water.

ID: 1016

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven