Huis
Tuin
Video

Last van ziekte of kwaaltjes? Deze plant helpt je er vanaf

Deze plant bevat niet alleen mineralen, suikers, enzymen en zelfs vitamines, maar heeft ook een geneeskrachtige werking. We hebben het natuurlijk over het vetplantje Aloë vera.

Aloë vera

De oude Egyptenaren noemden de plant ook wel ‘de plant van de onsterfelijkheid’ door de geneeskrachtige werking die het heeft. Aloë vera wordt nu nog steeds gebruikt als medisch hulpmiddel. Je ziet het product terug in je bodylotion en gezichtcrème, maar het wordt ook vaak gebruikt voor de heling van wondjes, huidaandoeningen, diabetes, astma, epilepsie en zelfs als laxeermiddel.  

In het sap van de plant zit vitamine A,C en E, wel acht enzymen, twee suikers, mineralen zoals calcium, chroom, magnesium, natrium en zink. En er zitten vetzuren in die een ontstekingsremmende werking hebben. Hoe indrukwekkend is dat!

Zelf Aloë vera gebruiken

Kies het langste blad van de plant en snij deze van de plant af. Pers vervolgens het sap uit het blad. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de plant afsterft. De plant is namelijk zelfhelend en krijgt al snel weer een korstje.  

 • Verwijder make-up
  Doe een beetje sap van de Aloë vera-plant op een watje en hiermee kun je make-up verwijderen.  
 • Huisgemaakte scrub
  Meng wat gel van de Aloë vera-plant met bruine suiker en scrub met deze mix over je huid. Je verwijdert je dode huidcellen en daarnaast werkt dit mengsels hydraterend.  
 • Brandwonden
  Heb je brandwonden? Dan kun je het beste wat Aloë vera over de wond smeren. Je kunt het ook mengen met yoghurt voor een extra verkoelend effect.  
 • Slechte adem
  Aloë vera helpt zelfs tegen een slechte adem. Vul een kwart van het kopje met sap van de plant en de rest met water. Spoel je mond goed met dit mengsel en je slechte adem is weg.  

Fotocredits
Headerfoto: Alsampang - Pixabay
Foto 1: Casellesingold - Pixabay

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3614

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven