Huis
Tuin
Video

Planten zonder gebruiksaanwijzing

Bloemen en planten
Het onderhouden van een tuin schiet er bij velen weleens in. Het is natuurlijk leuk om een bloemrijk geheel voor of achter je huis te hebben, maar misschien doe je er liever weinig moeite voor. Voor diegene is het goed om te weten dat er genoeg makkelijke planten bestaan. We hebben er een lijstje van gemaakt.

Onderhoudsvriendelijk en sterk zijn de criteria om voor onze lijst in aanmerking te komen. Hieronder onze top 5 van de makkelijkste tuinplanten.

1. Hedera
De hedera groeit zo makkelijk, dat je het bijna niet kunt laten mislukken. De plant is beter bekend onder de naam klimop. Hoewel de grond niet te nat mag zijn, maakt de standplaats weinig uit. Zowel in de schaduw als de zon doet de hedera het goed. Wel snoeien als je de groei uit de hand vind lopen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, ontwricht hedera geen muren en is het geen bron voor ongedierte.

2. Siergrassen
Bijna alle siergrassen zijn mooi en eenvoudig te onderhouden. Ook zijn ze tegenwoordig erg populair. Zegge is groenblijvend in de winter en kan temperaturen tot 20 graden onder nul weerstaan. Beschermd tegen de winterzon en wind behoudt zegge nog beter haar kleur. In extreem droge tijden geef je het siergras wat extra water.

3. Wolfsmelk
Wolfsmerk is in veel varianten beschikbaar. Het geslacht telt meer dan tweeduizend soorten die gele of groengele bloemen krijgen. Doordat wolfsmelk volledig winterhard is, is het een sterke en probleemloze plant voor de border. Deze plant gedijt het beste op een warme en zonnige plek in de tuin.

4. Pachysandra
Als bodembedekker is de pachysandra uitermate geschikt. In de Verenigde Staten is het zelfs populairder dan gras, terwijl het in Engeland bijna niet wordt geteeld. Op lichtkleiige en humusachtige grond groeit het uitstekend. Kalkrijke grond is juist geen goede bodem voor pachysandra.

5. Buxus
Een buxus doet het altijd, maar moet niet in de volle zon staan. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, snoei de buxus rond maart en bemest de bodem af en toe. Houd je hieraan en je hebt continu groen in de tuin.

Cactus
Eigenlijk te eenvoudig om op deze lijst te prijken. Toch krijgt de cactus een vermelding. In een tuin heb je er haast geen omkijken naar, mits de cactus winterhard is. Het regent in Nederland vaak genoeg om deze vetplant van water te voorzien. Bij langdurige droogte is er ook niets aan de hand. Denk maar aan de omgeving waar cactussen in het wild groeien: de woestijn. De langste cactus ooit was bijna 20 meter lang en stond in Mexico. Zet een cactus altijd op het zonnigste plekje van je tuin.

ID: 43

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven