Huis
Tuin
Video

Plantjesmarkt

Bloemen en planten
We bevinden ons in een mooi jaargetijde. De lente staat synoniem voor bloeiende planten, nieuw leven en de eerste zonnestralen op je gezicht. Tijd dus om de tuin zomerklaar te maken en de bloempotten tevoorschijn te halen. De plantjesmarkt gaat van start!

Praxis organiseert ieder jaar de plantjesmarkt. Daar heb je superveel keuze uit alle bloeiende planten die je maar kunt bedenken. Bloeiende zomerplanten geven de hele zomer kleur en geur aan je tuin, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Op tijd water geven en af en toe wat mest is voldoende. De plantjesmarkt is hét moment om veel plantjes voor weinig geld in te slaan!

Dipladenia

Eén van de favorieten zomerbloeiers is de dipladenia. Een plant die ongevoelig is voor ziektes en zeer rijk bloeit. Heb je ‘m ooit in huis gehaald, dan wil  je ‘m de zomer erop weer in je tuin hebben staan. Het is een klimmer, maar de dipladenia is er ook als hangplant. Deze mediterrane plant overleeft de Nederlandse winters niet, tenzij je een plekje hebt waar hij binnen kan overwinteren.

Perkgoed in clayette

Perkgoed in ‘wat’? In een clayette! Da’s zo’n handig draagbakje waar tien kleine plantjes van één soort in zitten, je kent ze wel. Een betaalbare oplossing om toch ieder jaar weer volop kleur en bloei in je tuin te hebben. De plantjes zijn klein, maar fijn. Je kunt kiezen uit petunia’s, lobelia’s, vlijtige liesjes, begonia’s en afrikaantjes. Ze zullen in de loop van de zomer uitgroeien tot mooie grote planten. Plant ze daarom niet te dicht op elkaar, dan hebben ze nog wat ruimte om uit te groeien.

Spaanse margriet

De Spaanse margriet mag je best al vroeg in het jaar in de tuin zetten. Deze plant heeft namelijk koude nachten nodig om tot knopvorming te komen, waardoor ‘ie in het voorjaar rijk zal bloeien. Vergeet niet oude bloemen te verwijderen, dan kan de Spaanse margriet z’n kracht besteden aan de vorming van nieuwe knoppen. Als de nachten warmer worden, zal hij minder rijk bloeien, maar in de nazomer gaat ‘ie weer helemaal los. 

Fuchsia

De Fuchsia wordt ook wel bellenplant genoemd. Hij komt van nature voor in Zuid-Amerika en bloeit in verschillende felle kleuren. Die trekken in zijn herkomstland kolibries aan die voor de bestuiving zorgen. Fuchsia’s bloeien heel rijkelijk en doen het goed in bakken en hanging baskets. 

Geraniums

Bijna ieder jaar herhalen we het: geraniums zijn niet meer voor bejaarden! Geraniums zijn weer helemaal hot. Staand of hangend, in een pot of basket, rood, rose of oranje. Deze plantjes zijn zo makkelijk te houden, dat ook studenten ze tegenwoordig graag aan hun studentenbalkonnetje hangen.

Het beste van ’t seizoen

Onder de noemer Seasons Best Colours kun je de mooiste planten kopen, waarbij door de kweker extra aandacht besteed is aan vorm, gelijkmatige groei en esthetische aspecten. Planten uit deze lijn zijn onder andere de Bacopa, Calibrachoa, Verbena en Petunia.

Siergrassen

Tussen de plantjes kun je in je borders en potten ook siergras planten voor een rustige basis en meer ruimte. Meer over siergrassen lees je in dit artikel.

ID: 579

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven