Huis
Tuin
Video

Deze roze kamerplant bloeit ook in de winter

Een bloeiende kamerplant is heus niet iets wat je alleen in de lente en zomer in huis kunt halen. Ook als het buiten koud en guur is, kun je een vleugje kleur toevoegen aan je huis. Onze favoriet? De roze Medinilla J'adore Dolce Vita.

Een bloeiende kamerplant

De Medinilla J'adore Dolce Vita, het winterse zusje van de Medinilla Magnifica, bloeit jaarrond zo'n 10 tot 18 weken en zorgt ook tijdens de donkere maanden voor een roze lichtpuntje in huis. De hangende, volle bloemen geven je interieur een lieflijke en zachte touch.  

'Ik heb dorst!'

Deze bloeiende kamerplant is gemakkelijk te verzorgen. En het handige is, deze roze beauty geeft zelf aan wanneer ze dorst heeft. Gaan de bladeren en bloemen een beetje hangen? Dan moet je een beetje water bijgeven! Pas op dat je niet overdrijft: deze plant houdt niet van natte voetjes.

De Medinilla J'adore Dolce Vita is een zonaanbidster. Zet de plant in de winter dan ook op een plek waar zo veel mogelijk zonlicht naar binnen komt. 

Let op: deze plant moet vaak een beetje wennen aan een nieuwe omgeving. Het kan dus zijn dat er bladeren loslaten wanneer je 'm net in huis haalt. Geen zorgen, met een beetje geduld en liefde komt dit helemaal goed!

Fotocredits
Headerfoto: I'm Focus
Foto 1: Babs Styling

Bron
Kwekerij Atlantis

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3553

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven