Huis
Tuin
Video

Waanzinnig mooi om te zien: timelapses van bloemen die uitbloeien

Altijd al benieuwd geweest hoe die bloemen hun blaadjes ontvouwen en zich ontpoppen tot de mooiste creaties? Tijd om dit eens onder de loep te nemen in een aantal prachtige timelapses.

Natuurlijk houden we allemaal van een mooie bos bloemen die vol in bloei staat. Maar dat proces van het uitbloeien is misschien nog wel veel wonderlijker om te aanschouwen, vooral omdat het zo ongemerkt gaat. Je let even niet op en je bloemen -die zojuist nog in knop waren- zijn alweer een stukje verder uitgebloeid.

Wil je pas écht goed zien hoe dat proces verloopt, dan moet je er een timelapse van maken. Om dit goed op beeld te krijgen heb je natuurlijk goed apparatuur nodig, en vooral ook heel veel geduld. Maar gelukkig staan er op YouTube een hoop pareltjes van video’s die op prachtige wijze laten zien hoe de mooiste bloemen tot bloei komen.

Dus ga er even goed voor zitten, zet de videoresolutie (door middel van het tandwieltje) op z’n hoogst en speel de video af op volledig scherm. Genieten!

Waanzinnig mooi toch? Alsof ze met een paar zuchten hun blaadjes ontvouwen en zo hun mooiste outfits aan doen. Maar niets is minder waar. Filmmaker David de los Santos Gil heeft er in totaal maar liefst 9 maanden (!) over gedaan om deze video te maken.

Kun je er maar geen genoeg van krijgen? Dan hebben we een nog veel mooiere voor je. De onderstaande video duurt namelijk maar liefst ruim een uur(!).

Wist je trouwens dat bloemen sneller verwelken als ze naast dit item in huis staan?

Fotocredits
Headerfoto: Screenshots YouTube

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 4204

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven