Huis
Tuin
Video

Dit is het verschil tussen bomen en heesters

In het programma hebben we het vaak over heesters. Tom plant in de ene tuin wat heesters, in de andere een boom en ook vaste planten en struiken. Maar wat is eigenlijk het verschil?

Heesters vs struiken

Heester komt van het Germaanse woord ‘heister’ wat eeuwen geleden ‘jonge boom’ betekende. Een struik is ook van oudsher een Germaans woord en komt van het woord ‘struuk’ wat eerder ‘tak’ betekende. Na verloop van tijd is het onderscheid vervaagd en wordt heester en struik voor een zelfde soort plant gebruikt. Het zijn beide houtige planten die dicht bij de grond vertakken.

Heester vs boom

Een heester vertakt zich zodra deze boven de grond is. Sommige heesters hebben nog een hoofdstam, maar lopen na een aantal centimeters al over in een vertakking. Een boom daarentegen begin met één dikke stam in het midden en later pas een vertakking. De boom heeft een duidelijke stam, terwijl een heester uit verschillende takken bestaat. Doordat een boom een grote, sterke stam heeft in het midden kan deze heel hoog en groot worden en een heester niet.

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis en Tuin

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3575

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven