Huis
Tuin
Video

Vrolijke paasbloeiers!

Bloemen en planten
De lente is weer begonnen! Langzaam stijgen de temperaturen en komen de bloemen weer in bloei. Juist daarom gaat Lodewijk vandaag los met bakken vol knallende kleuren. Vrolijke paasbloeiers! Naast de boerenhortensia en de zomerse viool zet onze tuinman ook de prachtige en tikkie zeldzame gele dipladenia in de tuin. Met paarse campanula’s, blauw steenzaad, kleurrijke geraniums en een verrassende plantenmix is jouw Paastuin straks helemaal compleet!

Wie aan Pasen denkt, denkt aan bloemen. De gele dipladenia, een mediterraanse klimplant, kun je in Nederland beter in een pot zetten. Lekker in de volle zon. Overwinteren doet ‘ie liever binnenshuis, dan heb je er zelf na de zomer nog een hoop plezier van. Haal de dode bloemen eraf, dat geeft nieuwe knoppen. En het bijzondere aan dit plantje is zijn waarschuwingssysteem. Bij luisjes, een tekort aan water, te weinig zon of een andere kleine tekortkoming kleuren de bladeren geel. Check deze dus regelmatig en je hebt bijna het hele jaar door een prachtige plant. 

Geraniums saai? Echt niet!

Wie zegt dat geraniums saai zijn? De Franse geranium knalt met zijn mooie kleuren zo uit je vensterbank de tuin in. Zodra hij meer dan vier uurtjes per dag van de zon kan genieten en de temperatuur boven de 15 graden is, kun je van deze vrolijke plant genieten tot en met september. Geef hem iedere dag een klein scheutje water, dan is deze plant het gelukkigst. Het is een sterk exemplaar, dat zelfs na een slechte zomer in oktober nog volop in bloei kan staan. Het grappige van deze plant is dat juist de bladeren zoetig geuren. De trompetvormige bloemen zijn vooral mooi om naar te kijken. Zit je toch nog achter de geraniums!

Campanula

Ook de campanula staat mooi in je voorjaarstuin. Hij heeft een purperpaars bloempje en is ontzettend veelzijdig. Je kunt heb planten als bodembedekker, in je borders, in bloembakken of hanging baskets en zelfs op rotsen. Een vergelijkbaar exemplaar is de Kempen lithodora heavenly blue, ofwel steenzaad. Dit plantje verhout iets sneller en is behoorlijk blauw! Wel kan hij net als de campanula bijna overal aarden en zul je versteld staan hoeveel bloempjes beide planten in het voorjaar zullen geven. 

Plantenmix

Om je prachtige voorjaarstuin af te maken kun je jezelf verrassen met een leuke plantenmix. Lodewijk gebruikt onder andere de lieflijke witte rijstebrij (Arabis caucasia), de vrolijk roze steenraket of muurbloem (Erysimum hybrida), de Saxifraga met zijn kleine roze bloempjes en het Engels gras (Armeria maritima). Bijna alle mixen zorgen voor een mooie combinatie van kleuren voor een prachtig kleurenpalet in je tuin. Zo heb je aan het begin van je zomer een ontzettend leuke verrassing in je tuin! 

ID: 542

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven