Huis
Tuin
Video

Wonderlijke winterviolen

Bloemen en planten
Uitzicht op een leeg balkon of een kale tuin in het najaar? Hoeft niet! Winterviolen zijn sterke bloemen die een hele winter lang kunnen overleven. Perfect om je saaie tuin of balkon een kleurrijke oppepper te geven!

Wanneer de meeste bloemen en planten niet meer bloeien, brengen winterviolen gedurende de herfst en wintermaanden kleur in je tuin! Wat prettig aan violen is, is dat ze geschikt zijn voor zowel borders als plantenbakken, dat ze eenvoudig te onderhouden zijn en dat ze heel sterk zijn. Ook de vorst kunnen ze overleven, maar laat je niet misleiden als ze eventjes gaan hangen: na een tijdje staan ze weer vrolijk rechtop. Winterviolen heb je in verschillende kleuren en groottes, er is dus altijd wel een kleur of bloemgrootte die je aanspreekt!

Planten maar!
Je kunt de violen het beste planten van begin september tot eind oktober. Het is nu dus het uitgelezen moment! De bakjes (clayette) hebben een speciale opdrukbodem waardoor de viooltjes er makkelijker kunnen worden uitgehaald. Het is beter voor de violen als je ze zo spoedig mogelijk na aankoop plant. Mocht je de winterviolen in bloembakken willen stoppen, dan is het belangrijk dat je de bakken voorziet van ontwateringsgaten, een laagje kleikorrels en verse potgrond. Zorg er ook voor dat je geregeld de dode bloemen verwijdert. Dit laat de plant rijker bloeien en geeft je nog meer tuinplezier!

ID: 269

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven