Huis
Tuin
Video

Zo hou je een bos bloemen zo lang mogelijk mooi

Heb je net een prachtige bos bloemen in huis gehaald of misschien wel gekregen, is deze binnen een paar dagen alweer verwelkt. Dat is natuurlijk hartstikke zonde, want zo heb je er bijna geen plezier van. Denk daarom de volgende keer aan de onderstaande tips, want zo gaat je bos bloemen nog wat langer mee.

Afsnijden

Snij de bloemen meteen schuin af. En niet een beetje schuin, maar zo schuin mogelijk. Zo kunnen de bloemen zoveel mogelijk water opnemen. Wanneer je ze na een paar dagen opnieuw schuin afsnijdt, blijven de bloemen zelfs nog langer goed.

Water

Zet je bloemen meteen in een vaas en gebruik lauwwarm water en geen koud water. Voeg daarbij wat plantenvoeding toe. Heb je dat niet? Doe dan een beetje frisdrank met prik in het water. Zorg ook altijd voor vers water. Giet regelmatig een beetje van het oude water weg en vul de vaas met wat vers nieuw water.

Bladeren

Zorg ervoor dat je geen bladeren in het water hebt hangen, hierdoor kunnen de bladeren snel gaan rotten en komen er bacteriën in het water. Gevolg? Je bloemen gaan sneller dood.

De juiste plek

Je wil natuurlijk dat je boeket heerlijk in de kamer staat te schitteren, maar sommige plekken zijn helemaal niet geschikt voor je bloemen. Zorg ervoor dat de bloemen niet in fel zonlicht staan, op de tocht of te dicht bij de verwarming. Wist je dat fruit een gas produceert waardoor je bloemen snel oud worden? Hou je bloemen daarom weg bij de fruitschaal.

Bronvermelding

Headerfoto: Samule Sun - Unsplash

ID: 3117

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven