Huis
Tuin
Video
Make-overs

Het ontwerp van de Romantische relaxtuin

Deze week starten we in Apeldoorn aan de tuin van Menno, Caroline en hun kleine Lana. Zij willen lekker kunnen relaxen in de tuin. Tom gaat aan de slag om er een romantische relaxtuin van te maken.

Menno en Caroline zijn sinds vorig jaar de gelukkige bewoners van hun jaren-30 huis in Apeldoorn. De gezelligheid uit het huis willen zij graag doortrekken naar de tuin. Die kan namelijk nog wel een flinke opknapbeurt gebruiken. Op dit moment is het nogal een rommelige bedoening. Er leeft veel onkruid, er staat her en der een stoel en de boel verzakt ook een beetje. Kortom: het is geen fijne plek om lekker buiten te zitten. Het stel heeft twee grote wensen: zij zelf willen er graag kunnen relaxen en voor de kleine Lana willen zij genoeg ruimte om te spelen. 

voorplaatje tuin apeldoorn

Romantisch relaxen

In de nieuwe tuin hebben wij rekening gehouden met deze wensen. Zo komt er een groot glooiend gazon, met langs de rand borders gevuld met kleurrijke bloemen. Dit zorgt ervoor dat de tuin een romantische uitstraling krijgt en op het gras kan Lana lekker spelen. Ook worden er verschillende zithoeken gecreeërd, zodat Menno en Caroline lekker kunnen luieren terwijl ze Lana in de gaten kunnen houden. Omdat relaxen zo belangrijk is voor het gezin, hebben we achterin de tuin nog een verrassingshoek gemaakt. 

ontwerp romantische relaxtuin apeldoorn

Terras in stijl

Voor het terras gebruikt Tom een combinatie van grijze keramische tegels en gebakken klinkers. Menno en Caroline wilden graag dat het stijltje van hun huis terug zou komen in de tuin. Door gebruik te maken van de gebakken klinkers, die ook op de gevel van het huis zitten, maakt Tom het één geheel. Hij legt deze niet zomaar neer, maar legt het in een bepaald patroon. Het terras van de keramische tegels wordt als het ware opgesloten door de rand van klinkers. De combinatie van de tegels draagt ook bij aan de romantische uitstraling van de tuin. 

Benieuwd naar het eindresultaat van deze tuin? Kijk dan op zaterdag 14 april 18.05 naar een nieuwe Eigen Huis & Tuin. 

Mede mogelijk gemaakt door

GARDENA 
Citroën Nederland  

Met dank aan

Bera B.V.
Bison
Boomkwekerij Ebben B.V.
Engelbert Strauss B.V. 
MBI De Steenmeesters
Silo6
Sortimo

ID: 2372

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven