Huis
Tuin
Video
Make-overs

Romantische tuin: eindresultaat!

Gezellig is dat: als het buiten kouder begint te worden, lekker in de tuin zitten bij een knisperend houtvuur. Of een borrel drinken onder de overkapping als het regent. Het mag dan wel winter worden, maar in deze tuin vermaak je je het hele jaar.

In dit artikel laten we zien hoe Tom de laatste hand legt aan de romantische tuin in Hoofddorp. We nemen je mee in het proces én natuurlijk zie je het eindresultaat. Nog even zien hoe Tom begon aan dit project? Kan hier.

Klik HIER voor het moodboard dat we hebben gemaakt rondom deze tuin!
Klik HIER om de producten te shoppen die we hebben gebruikt.

De klussen

Droog zitten
De tuin waar het om gaat is die van Guido en Anita. Zij zouden heel graag een overkapping in de tuin willen. Dus dat fixt Tom! Hij bouwt er eentje van robuuste palen en een dak van golfplaten. De golfplaten zijn lichtdoorlatend, en je moet ze altijd eerst even voorboren. Ook is het belangrijk dat je 'bovenaan' de golf schroeft en niet in de lage golf, zodat je geen kans hebt op lekkage bij regen. Tot slot moet je bij het aanschaffen van de platen altijd wat extra lengte rekenen, omdat als je twee platen naast elkaar hebt, je minstens één golf overlap moet hebben. 

Groene klimmer
Vorige week maakte Tom al een kruidenmuur en plaatste hij de Judasboom in de tuin. Nu gaat hij verder methet plaatsen van nog meer planten. Tegen de staanders van de overkapping bevestigt hij de blauwe regen, die uiteindelijk over de hele pergola zal gaan groeien en blauw-paarse trosjes bloemen zal geven. 

Volle borders
In de borders komt prachtriet te staan. Dit siergras krijgt in het najaar een goud-achtige kleur. Je kan 'm al in het najaar snoeien, maar als je dit in het voorjaar pas doet kan in de winter de sneeuw er op vallen. En dat ziet er gewoon mooi uit! Ook plaatst Tom ijzerhard in de borders. Dit is een smal, hoog plantje met bovenaan paarse bloemetjes. Als je er meerdere bij elkaar zet, wordt het een voller bosje. Verder krijgt de herfstaster een plekje, en ook het leliegras - dat wintergroen is en blauwe besjes krijgt.  

Sfeerverlichting
De romantische sfeer in deze tuin komt voor een groot deel tot stand door sfeervolle, warme verlichting. Op verschillende plekken komen lampen: zo plaatst Tom grondspots in de tegels, zet hij spots in de borders en bevestigt hij wandlampen bij de schuur en de poort. Hier lees je meer over de verlichting in deze tuin. 

Het eindresultaat...

Hieronder zie je nog even hoe het was, en daaronder zie je het eindresultaat. Wat een verschil! Van een tuin waar nog héél veel werk in zat, naar een relaxte plek waar Guido en Anita van een borrel, een vuurtje en elkaar kunnen genieten. Romantischer kan niet. 

ID: 2217

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven