Huis
Tuin
Video
Make-overs

Romantische tuin: het ontwerp

Gezellig is dat: als het buiten kouder begint te worden, lekker in de tuin zitten bij een knisperend houtvuur. Of een borrel drinken onder de overkapping als het regent. Het mag dan wel winter worden, maar in deze tuin vermaak je je het hele jaar.

Deze week maken we een begin aan deze romantische tuin in Hoofddorp. In dit artikel laten we zien hoe Tom de basis van de tuin legt. We nemen je mee in het proces, lichten een tipje van de sluier op en in het artikel van volgende week zie je het eindresultaat. 

De tuin die we aanpakken is die van Guido en Anita. Anita heeft haar man verrast met de tuinmakeover, omdat ze vindt dat zij en haar man dit wel verdienen. Het koppel leerde elkaar kennen via Tinder en is nu een jaartje getrouwd. Guido is in huis al erg druk met de binnen-verbouwing, en als hij ook nog eens de tuin moet aanpakken is dat natuurlijk wel een héél groots project. 

Ontwerp

Hieronder zie je hoe het moet worden. Er komt een overkapping, twee tuinbanken met vloeiende vormen en borders met mooie beplanting. Of het nou zomer of winter is: Guido en Anita zullen het hele jaar van hun romantische, gezellige tuin kunnen genieten.

De klussen

Naaktbloeier
We plaatsen als eerst de Judasboom: een meerstammige naaktbloeier. Klinkt gek, is het niet: een naaktbloeier krijgt eerst bloemetjes en dan pas blad. 

Privacy
Om de tuin af te scheiden van die van de buren, zet Tom een schutting van bamboe neer. 

Kronkelbank
Misschien wel de blikvangers van deze tuin: twee tuinbanken met kronkelende lijnen. Tom maakt ze van kasseien en houten latjes. Wil je ook weten hoe je zo'n bank maakt? Klik hier voor de werkbeschrijving.

Verschillende tegels
Voor- en achterin de tuin ligt een terras met vierkante tegels van 60 bij 60 cm, in een vrolijk printje. In het middenstuk komen kasteelklinkers te liggen. Tom legt de klinkers in het halfsteenverband, en hij legt ze langs de organische lijnen van de borderbanken. 

Kunstwerk
Omdat er ook een vuurplek in de tuin komt, maakt Tom ook een houtopslag. Da's niet alleen praktisch; het komt er ook nog eens mooi uit te zien. Van stalen buizen last Tom een frame aan elkaar. Daarna kan er een soort omlijsting op vast gemaakt worden. Aan de bovenkant is deze dicht; aan de onderkant van de cirkel is het een open gaas. En daarna is het stapelen, want de houtblokken kunnen erin. 

Kruidenmuurtje
De ietwat ouderwetse bloembakken die in de tuin stonden, hebben we bewaard. Tom blaast er nieuw leven in door er allemaal lekker geurende kruidenplantjes in te zetten. 

Volgende week zie je het eindresultaat van de tuin!

ID: 2212

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven