Huis
Tuin
Video

De beplanting op het dakterras

Bloemen en planten
Door weer en wind is Tom op het dakterras in Op Buuren aan het werk. De regen komt met bakken uit de lucht, maar daar laat Tom zich niet zomaar door afschrikken. Om de borders te vullen laat Tom een pallet omhoog komen. De beplanting op het dakterras zorgt net voor dat extra beetje sfeer. Hieronder vind je de opvallendste planten!

Mangolia grandiflora

De Magnolia grandiflora is een groenblijvende boom die wel 20 meter hoog kan worden. Het is een zeer winterharde boom, die strenge winters makkelijk zal doorstaan. De boom krijgt mooie grote bloemen die wel 25 centimeter kunnen worden en komen er mooie witte bladeren op de takken te zitten.

Haagbamboe

De haagbamboe is ook winterhard en kan door de dichte structuur van halmen en blad toegepast worden als windkering en haag. De bamboe heeft een glimmend blad en is een zonliefhebber. De halmen worden aan de zonzijde wijnrood, in de winter kleuren de halmen okergeel. De bamboe geeft dus uit zichzelf al verschillende kleuren in een jaar, ideaal!

Cypruswolfsmelk

De plant heeft het eerste deel van zijn naam te danken aan de vorm van de bladeren die aan de naalden van de cipres doen denken. Wolfsmelk heeft te maken met het giftige melksap dat vrijkomt als de stengels doorbreken. Tijdens de bloei worden de schutbladen goudgeel en verkleuren na de bloei naar dieprood. Precies het tegenovergestelde dus van de Haagbamboe.

Bergthee

De bergthee staat bekende om zijn opvallende bessen. De bessen zijn rood, roze en wit en blijven tot het voorjaar zitten. De bladeren hebben het grootste gedeelte van het jaar frisgroene bladeren. De bergthee kan je in bakken of potten zetten op het balkon of terras. De plant ruikt heel lekker als je het tussen je vingers wrijft. Het klinkt een beetje raar, maar je vingers ruiken dan naar een vleugje munt.

ID: 462

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven