Huis
Tuin
Video

Dit moet je weten over de verzorging van potten op je terras

Wanneer je liever potten in je tuin hebt dan een hele border vol, scheelt dit vaak een hoop werk en verzorging. Toch hebben de planten in de potten ook de juiste verzorging en aandacht nodig.

Bewatering laten weglopen

De planten in de potten geef je natuurlijk altijd voldoende water, of de Hollandse regenbuien helpen een handje mee. Maar wat gebeurt er met al dat water in een pot? Dit water kan namelijk niet weglopen als het niet wordt opgenomen door de wortels van de plant. Wanneer het water ophoopt in de pot doordat je teveel water geeft, kunnen de wortels van de plant gaan rotten. Om dit te voorkomen kun je onderin de pot gaten maken. Zo kan het water makkelijk weglopen als er teveel van is. Let wel op: in je tuin kan dit, maar zorg voor een schotel onder de potten wanneer je dit binnen doet.

Voeding toevoegen aan de potaarde

Planten in de border kunnen gemakkelijk voedingsstoffen opnemen uit de bodem. Planten die in een pot staan hebben dit niet. Vaak zit er in de potgrond die gebruikt wordt voor potten niet genoeg voedingsstoffen. Voed je planten dan ook één á twee keer per week wat bij. Je kunt ze wat zeewiermix geven of visemulsie.   

ID: 2595

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven