Huis
Tuin
Video
Make-overs

Loungen op 't dak: eindresultaat

Het gevoel dat je op vakantie bent, maar dan gewoon op je eigen dakterras. Het is dan wel winter, maar met dit dakterras ben je alvast klaar voor als de temperaturen weer omhoog vliegen.

In dit artikel laten we zien hoe Tom de laatste hand legt aan het dakterras. We nemen je mee in het proces én natuurlijk zie je het eindresultaat. Nog even zien hoe Tom begon aan dit project? Kan hier.

Klik hier voor het moodboard dat we hebben gemaakt in de stijl van dit dakterras
En wil je de producten shoppen die we hebben gebruikt? Check dan de Shop The Look van deze week. 

Vuurtje

Vorige week legde Tom de basis voor het lounge-dakterras, waarbij hij twee verschillende terrassen aanlegde. Die verbond hij met elkaar door een vlonder, en langs de rand van het dak plantte hij bamboe in zwarte plantenbakken. Deze week gaat Tom verder met de beide terrasdelen. Aan de ene kant komt een vuurmeubel. Hij kan daar niet in het materiaal van de rand schroeven, dus hij maakt een soort beugel waaraan het meubel wordt vastgemaakt. Daar schroeft hij weer betonplex-platen tegenaan. Dit materiaal is heel sterk, dus dat is heel geschikt voor een constructie als deze. Bovenop een soort tafeltje van het betonplex legt Tom zink, waarin hij al een uitsparing heeft gemaakt voor de vuurtafel. Hij zaagt ook het hout uit deze uitsparing en dan zit er een gat. 

Met montagekit maakt Tom de zinken plaat vast aan het hout. Ook de achterwand van de constructie krijgt een laag zink, zodat de boel vuurvast blijft. Zink is een goed materiaal om buiten te gebruiken, want het heeft geen behandeling nodig en het roest niet. Alleen af en toe afspoelen met water om aanslag te voorkomen, is voldoende. Tom plaatst tot slot een gashaardje, en nog wat hittebestendige tegeltjes tegen de achterwand. De gasflessen komen onder het tafeltje. Die moeten altijd rechtop blijven staan, want als ze hun kant liggen kan er een steekvlam ontstaan. 

Tuinkamers

Tom heeft het dakterras in meerdere tuinkamers verdeeld, die hij met elkaar verbindt door een vlonder. Maar om de scheiding tussen de verschillende delen toch duidelijk te maken maakt Tom een constructie van douglashouten palen, een soort roomdivider dus. Omdat hij op het dak geen palen in de grond kan slaan, heeft hij ze verankerd in de tegels. Tussen de palen zit wat ruimte, wat een ruimtelijk effect geeft over het hele terras. 

Loungehoek

Tom klust zelf een loungebank in elkaar met houten palen. Voor het zit- en rugvlak gebruikt hij dezelfde planken als die hij voor de vlonder gebruikte. De rvs vlonderschroeven waarmee hij het hout vast zet, zijn geschikt voor buiten, want ze roesten niet. Met een zwaaihaak bepaalt Tom de hoeken van de zittingen. Met zo'n haak kan je makkelijk de hoek overnemen en aftekenen, zodat je altijd goed zit. 

Meer groen

Nu is het tijd voor meer groen. Tom kiest onder andere de grove den: deze plant herken je aan z'n naalden, die lang en zacht zijn. En hij heeft natuurlijk de bekende dennenappeltjes. De den overleeft goed op voedselarme grond. Tom plaatst ook de Australische fuchsia, die nog wel een meter hoog gaat worden en allemaal bloemetjes krijgt. 

Eindresultaat 

En dan is dit het eindresultaat van de metamorfose. Veel sfeer, een heerlijke loungehoek en zelfs een ballenbak voor de kleine om in te spelen. 

ID: 2238

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven