Huis
Tuin
Video

Als ze me missen...

Tuin make-overs
Dit is de tweede week dat we aan de slag gaan met de vistuin van Sylke en Asia in Maarssen. Deze twee rugbyvrouwen hebben samen nóg een gemeenschappelijke hobby: vissen! We zetten deze week de laatste puntjes op de ‘i’ en dan kan het genieten voor de dames beginnen!

Kijk voor alle klussen die we de eerste week hebben geklaard, in dit artikel.

Ombouw voor de dakbomen

De dakbomen die op de vlonder staan, krijgen een mooie bekisting, zodat de dames tijdens het vissen daar op kunnen zitten. Die ombouw maakt Lodewijk van steigerhout. De dakboombakken zijn gemaakt van douglashoutenbalken van vijf bij zeven en betonplex, een materiaal dat weer- en windbestendig is. Maak de uitsparing rond de stam wat breder, want de bomen groeien natuurlijk gewoon door.

Honingraat

Lodewijk legt in een deel van de tuin honingraatmatten. Daarbovenop gaat hij namelijk schelpen storten. Een mooi materiaal, dat de vlonder een echt visgevoel geeft. De honingraatmatten zorgen voor een stabiele ondergrond en de schelpen blijven erdoor op z’n plek liggen. 

Haag snoeien

Er staat een flinke uit de kluiten gewassen haag in de tuin van Sylke en Asia. Om die uitgroei aan te pakken, gaat Lodewijk hem te lijf met een draadloze heggenschaar. Super handig, want zo hoef je je nooit zorgen te maken dat je door het snoer heen zaagt! Lees hier meer over het snoeien van zo'n haag.

Beplanting

Sylke en Asia wilden meer groen in de tuin, nou… dat krijgen ze! Lodewijk plant heesters in de tuin, waaronder het Chinees Klokje (Forsythia). Deze plant wordt knalgeel als ‘ie in bloei staat. De takken kun je binnen ook in een vaas zetten. Klein bladerige hulst lijkt op buxus, maar de Ilex Dark Green is veel sterker en beter beschermt tegen schimmels bijvoorbeeld.

Potten aan de muur

De bloemetjes kunnen weer buiten gezet worden, want het lijkt wel zomer in de prachtige vistuin van Sylke en Asia in Maarssen! En deze bloemetjes zet je natuurlijk in de stoere potten van Elho. Je hebt ze in verschillende soorten, maten en kleuren. Ze komen trouwens ook nog met een aantal wel heel handige oplossingen!

Verlichting in de vistuin

Als Lodewijk met ons team weer een tuin heeft aangelegd, is het wow-effect vaak gigantisch. Maar… we willen dat gevoel graag vasthouden. Ook ’s avonds! Daarom gebruikt Lodewijk deze week Easy Connect buitenverlichting. Door op de juiste plekken in de tuin lichtbronnen aan te brengen, kun je een mooie intieme sfeer creëren. Check hier meer tips voor het aanleggen van tuinverlichting!

Kokkerellen

Sylke en Asia zijn gek op koken en dat doen ze het liefste buiten. Daarom laat Reitse – onze officieuze Grillmaster – zien wat je allemaal nog meer kunt doen met een barbecue. Wat dacht je van wafels bakken bijvoorbeeld?!

ID: 604

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven