Huis
Tuin
Video

Chillen in de bon bini beach tuin

Tuin make-overs
Pita en Niels hebben niet bepaald veel aan hun tuin gedaan. En dat zou je wel verwachten van het stel, aangezien Niels geboren en getogen is op het zonnige Curaçao en dus graag buiten leeft. Gelukkig stond Eigen Huis en Tuin op de stoep om te helpen!

Speciaal voor de liefde maakte Niels zeven jaar geleden de grootste stap in zijn leven: hij verruilde zijn geliefde Curaçao voor ons koude kikkerlandje. Nooit heet Pita Niels kunnen betrappen op geklaag, maar stiekem weet ze dat hij zijn zonnige eilandje mist. Om Niels zich meer thuis te laten voelen in Nederland, is haar wens om de sombere tuin van het stel om te toveren tot een vrolijke tuin mét Antilliaanse sfeer. Het gezin moet straks lekker in de tuin kunnen luieren en relaxen. Tom en Evelyn hebben gelukkig al genoeg plannen om dat vrolijke sfeertje in de tuin te krijgen. Sowieso meer groen en kleurrijke planten, borders in verschillende hoogtes voor een speels effect, rietmatten als wandbekleding én een mini-strandje voor de kinderen.  Lukt het Tom en Evelyn om dit allemaal te realiseren? Een mooie uitdaging, maar ze gaan ervoor! 

Bijzondere bestrating
Tom begint met de bestrating. Niels en Pita willen graag een tuin met een rustige basis waarin met houten materialen wordt gewerkt. Een originele manier om dat te doen is om te werken met steenschotten. Steenschotten kun je gebruiken voor allerlei tuinmeubels, maar ook voor borders én dus als bestrating voor een mooie, robuuste uitstraling.

De steenschotten wisselt hij af met een bijzondere tegel die geïnspireerd is op de zee. Zo voelt Niels zich straks al een stuk meer thuis! In de toplaag van de tegels zijn kleine schelpjes verwerkt. De toplaag is extra verdicht, hierdoor zijn er minder luchtbelletjes op de tegels te zien en krijgen alg of mos nagenoeg geen vat op de stenen. 

Groen, groener, groenst!
Er is amper groen te bekennen in de tuin van Pita en Niels. Daar gaat Tom natuurlijk wat aan veranderen! Hij maakt borders die hij laat verspringen in hoogtes en deze werkt hij af met verschillende materialen. Zo heeft Tom een border en een bankje gestuct, wat weer goed past bij de Antilliaanse sfeer.  Tom wilt de tuin een warme uitstraling meegeven en heeft daarom voor antraciet als kleur voor de stucmortel gekozen. Na het stucen vult hij alle borders met sterke beplanting in allerlei frisse kleuruitspattingen. De gehele beplatingslijst vind je hier.

Pita en Niels zitten niet stil
Pita en Niels helpen ook graag een handje. Evelyn heeft voor het stel twee leuke opdrachten verzonnen. Samen met de vrouw des huizes maakt Evelyn een bijzondere tuinkroonluchter en gaat Niels aan de slag met een oude stoel om hiervan een hippe schommel te maken. Zowel de tuinkroonluchter als de schommel worden straks echte eyecatchers! 

De tuin moet niet alleen een paradijsje worden voor Pita en Niels, maar ook voor hun kinderen. In een beachy tuin mag een zandbak natuurlijk niet ontbreken. In de verhoogde border komt een opberg zandbank in de vorm van een lade. Die lade maakt Tom van betonplex. Dit is waterdicht en heeft geen verdere behandeling nodig.

En zo is alweer een hoop veranderd!
De zithoek is verplaatst naar de achterkant van de tuin, want daar komt veel meer zon. Tom heeft voor die hoek een mooie pergola van eiken staanders met een frame van Douglas-hout gebouwd.

Je kunt ervoor kiezen om allerlei klimplanten tegen een pergola of overkapping te zetten, maar Tom heeft een andere idee, namelijk om een beplante goot te maken. Hij laat strakke bloembakken doorlopen vanaf de dakrand van de schuur tot en met het uiteinde van de overkapping, over de hele breedte van de tuin dus. De zithoek verplaatst Tom naar de achterkant van de tuin, want daar komt veel meer zon. 

De laatste puntjes op de i
De beplante goten bij de overkapping én het schuurtje zijn af, nu nog het schuurtje pimpen met rietmatten. Rietmatten zorgen voor een echt strandgevoel, ideaal voor Niels die een echte zonaanbidder is! De laatste puntjes worden op de i gezet en nadat de styling is aangebracht kunnen Niels en Pita geroepen worden.

Het is zover: Niels en Pita kunnen het eindresultaat van hun grote tuinverbouwing zien! Om nog meer het Curaçao-gevoel naar Nederland te halen heeft Evelyn ook nog even snel wat familie en vrienden opgetrommeld. Ze zitten dan wel niet op het strand, maar met wat lekkere hapjes en drankjes komen ze toch aardig in de buurt. 

ID: 267

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven