Huis
Tuin
Video

Van kale nieuwbouwtuin tot prachtige groene oase

Ricardo en Mira wonen in een nieuwbouwwoning met een bijbehorende tuin. Hier ligt voor Tom een grote uitdaging, want in de tuin ziet er nu nog uit als een zandvlakte. Deze kale ruimte moet plaatsmaken voor een natuurlijke, groene wildernis vol beestjes.

Borders

De tuin krijgt een natuurlijke en weelderige uitstraling door de strakke borders te vervangen door natuurlijke afscheidingen. De borders in de tuin zijn gevormd door zwerfkeien. Deze grote, bijzondere keien zijn allemaal uniek gevormd en hebben hierdoor een eigen kenmerk in kleur en structuur. Dit geeft de tuin een natuurlijke look.

Beplanting

De basis van de tuin bestaat uit een aantal grote sierheesters, daarnaast plant Tom bruidssluiers in de zithoek. Deze snelgroeiende slingerplant zal al snel de weelderige sfeer ook doortrekken naar de zithoek van de tuin. De bruidssluier en de rododendron zijn echte statements in de tuin en beide planten zijn ook nog eens winterhard, handig!

Belgische opsluitbandjes

Er worden opsluitbanden gebruikt als afbakening van de bestrating in de tuin. Tom zet ze daarentegen deze keer verticaal neer. Hij maakt gebruik van oude exemplaren om een zithoek te creëren met privacy. Doordat de opsluitbanden verschillen in hoogte krijgt het geheel een speelse uitstraling.

Kikkervijvertje

Het kleine, natuurlijke vijvertje doet dienst voor kikkers en is een drinkplaats voor vogels en egels. De randen van de vijver lopen ondiep af, zodat ook egels er goed bij kunnen. Verschillende fleurige oeverplanten maken het geheel helemaal af.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR
Gardena

MET DANK AAN
Citroën Nederland
Engelbert Strauss
Capi Europe
Eetbaar Hout
Hartman
In-lite Design
Kwekerij René Boers
MBI de Steenmeesters
Mobilane
Kranendonk Amagard

ID: 3602

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven