Huis
Tuin
Video

Familietuin met strakke lijnen (deel 2)

Tuin make-overs
Joline, haar man Martin en hun 3 kinderen hebben een prachtig huis in Rotterdam. De tuin is alleen niet veel soeps: er is veel onkruid en inkijk. En het ziet er heel ongezellig uit! Daarom verrast Jolines zus het gezin met een tuinmaak-over. Hier zie je deel 2...

Tom heeft vorige week al veel werk verricht. Zo legde hij het terras, plaatste hij een vlonder en beperkte hij de inkijk in de tuin door een hederahaag neer te zetten. De tuin zal worden verdeeld in verschillende vlakken met strakke lijnen, en die vlakverdeling is na vorige week al goed duidelijk:

Buiten barbequen

Inmiddels liggen er graszoden voor de speelplek van de kinderen en is de tweede vlonder klaar. Nu is het tijd om het eetgedeelte temaken. Tuinarchitect Erwin Stam heeft bedacht om hier een pergola neer te zetten waaronder straks een buitenbar komt. Tom maakt de pergola van robuuste douglashouten balken. Daar moeten grote schroeven in, dus die moet je altijd even voorboren. Je kan dit douglashout ook makkelijk onbehandeld laten, maar Tom kiest ervoor om het wit te verven, want dat past goed bij de tuin. 

Onder de pergola zet Tom U-blokken neer, waar straks de barbeque tussen komt te staan. De blokken maakt hij aan elkaar vast met een speciale tegellijm, die ijzersterk is. Zorg dus dat je zeker weet wat je aan elkaar vast wil lijmen, want als het eenmaal gedroogd is zitten de tegels goed vast. En aan elkaar zijn ze onmogelijk op te tillen! Tom maakt ook nog een stoere bartafel.

Bloemen en planten

Door middel van borders worden de strakke lijnen in de tuin op een natuurlijke manier onderbroken. Tom plaatst er onder andere de anijsnetel in, die bekend staat om z'n heerlijke anijsgeur. De bloemen trekken vlinders, bijen en hommels aan. Verder plant Tom ook de herfstanemoon. Die bloeit heel uitbundig als de meeste vaste planten al over hun hoogtepunt heen zijn, van augustus tot ver in oktober. Tom heeft 2 varianten meegenomen: wit en oudroze.  

Sfeervol licht

Omdat Joline en Martin ook in het donker van hun tuin moeten kunnen genieten, zorgt Tom voor sfeervolle verlichting. Zo plaatst hij onder andere spots in de borders. Deze lampen kan je prima zelf aanleggen, het enige wat je nodig hebt is een kabel en een transformator. Verder zorgt Tom ook voor wandverlichting. Deze lampen schijnen naar onderen, en dat geeft een heel mooi effect. Wil je weten wat voor lampen Tom precies gebruikt? Dat zie je hier.

Heet badderen

Als kers op de taart installeert Tom een superstijlvolle hot tub in de tuin. Die wordt door middel van hout verwarmd: de houtblokken verbrand je, en het koude water dat door de buizen stroomt wordt hierdoor opgewarmd. Dit wordt weer teruggepomt naar de badkuip en tada... een heerlijk warm bad! 

Tuinmeubels

Voor de meubels is Evelyn ingevlogen: die heeft een bus vol stoelen en tafels meegebracht. Omdat het een moderne, strakke tuin is, heeft Evelyn voor stoere meubels gekozen. Verder worden de laatste details toegevoegd, en dan is de tuin helemaal klaar...

Het eindresultaat

Oké, nog even terug naar wat Joline en Martin nou eigenlijk wensten voor hun nieuwe tuin. Er mocht meer groen komen, het moest een heerlijke relaxplek worden voor zowel de ouders als de kinderen, én er mocht wel iets gedaan worden aan de inkijk die de tuin had. Al met al een hele uitdaging, maar het is gelukt hoor! 

.

.

ID: 790

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven