Huis
Tuin
Video

Landelijke tuin: Eindresultaat

Tuin make-overs
In Oosterhout zijn we aan de slag gegaan met een tuin die wel wat praktischer kon. Achter in de hoek stond een ouderwets buitentoilet, maar een poort om de tuin in te komen ontbrak. In het nieuwe ontwerp gooiden we dat helemaal om en maakten er een landelijke tuin van.

Robuuste uitstraling

De achtertuin van Stefan en Margot was alles behalve praktisch. Zo was er geen poort naar de openbare weg, waardoor ze met de kliko's door het huis moesten. Niet erg hygiënisch natuurlijk! Al had de tuin wel weer zo z'n voordelen met een ouderwets buitentoilet. Al waren Stefan en Margot dat voordeel liever kwijt dan rijk. In het ontwerp zijn de wensen van het stel uitgewerkt. Het houten toilet moest plaatsmaken voor een houten overkapping. Onder de overkapping is een achterwand gemaakt. Achter deze wand is ruimte voor de kliko's die zo uit het zicht en dichtbij de poort staan. 

De loungebank is gemaakt van steenschotten, die zorgen voor een stoere, robuuste uitstraling. Steenschotten worden gebruikt in steenfabrieken. Stenen die net zijn gebakken en uit de oven komen, worden op de schotten gelegd om te drogen. Door de warmte krijgen de schotten een doorleefde look. De vuurschaal, de wand gemaakt van hout en de grote, donkere plantenbakken versterken deze sfeer. De meerpalen die zijn gebruikt passen hier perfect bij en zorgen dat de tuin optisch lijkt opgedeeld in verschillende kamers. Aan het huis vast is een plek gecreëerd waar Stefan en Margot met vrienden aan een grote tuintafel kunnen eten. En, de gerechten kunnen natuurlijk goed op smaak worden gebacht met de kruiden uit de kruidenwand!

Hoe creëer ik deze tuin zelf? 

  • Meer inspiratie doe je op met het moodboard bij deze landelijke tuin.
  • Wil je de gebruikte producten shoppen? Check dan de Shop The Look (Let op: artikelen kunnen inmiddels zijn uitverkocht) . 
ID: 2328

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven