Huis
Tuin
Video

Onze Eigen Achtertuin ziet het licht

Tuin make-overs
Inmiddels hebben we ook het laatste deel in Onze Eigen Achtertuin in Zoelen afgerond. De hot tub, overkapping en vijver zijn nu helemaal af. ’s Avonds zie je geen hand voor ogen in Zoelen. Een beetje licht in de duisternis kan dus geen kwaad. Tom gaat daarom deze week aan de slag met de tuinverlichting!

De lente is weer begonnen en de avonden worden steeds langer. Heerlijk dus om een plek in de tuin te hebben waar tot in de late uurtjes geborreld kan worden. Omdat je dan ook graag wilt zien wat je drinkt, installeren we LED-buitenverlichting van in-lite in onze tuin.

De Douglas houten overkapping is hiervoor de perfecte plek; warm, droog en sfeervol. Om diepte te creëren in de overkapping, kiest Tom ervoor om zowel aan de voor- als achterzijde verlichting te plaatsen. Aan de achterwand komen vier wandlampen die de loungehoek sfeervol verlichten. Om zowel de paal als de onderliggende border te accentueren, kiest Tom voor een wandlamp met lichtbundels aan de boven- en onderzijde. Door middel van een accessoire versmalt Tom de bovenste lichtbundel, zodat de paal strak uitgelicht wordt.  

Sfeervol verlichte hot tub

Om te zorgen dat ook in de avonduren van de hot tub genoten kan worden, zijn er bovenin de palen kleine spots verwerkt. De spots hebben een lichtbereik van 2 meter, waardoor er genoeg licht aanwezig is, maar het niet verblindt. 

Waterdichte buitenverlichting

Omdat ook in de vijver verlichting niet mag ontbreken, komen er twee onderwaterspots in het water te staan, die beide zijden van de achterwand verlichten. De spots zijn 100% waterdicht, waardoor ze permanent in de vijver kunnen blijven staan. Alleen bij strenge vorst is het aan te raden de spots tijdelijk uit het water te halen. 

Natuurlijke border

Tom plaatst in de borders staande lampen die rondom een warm wit sfeerlicht geven. Door verlichting tussen de beplanting in een border te plaatsen, ontstaat een mooi natuurlijk effect. De lampen kunnen makkelijk in de grond geprikt worden door middel van de bijgeleverde grondpennen.

12 volt LED buitenverlichting

De in-lite LED verlichting in de tuin is gebaseerd op 12 volt laagspanning, hiermee zijn de buitenlampen veilig en eenvoudig (zonder het gebruik van elektriciteitskabels) aan te sluiten. De verlichting is ontworpen met hoogwaardige LED lichtbronnen die zeer duurzaam en energiezuinig zijn. En voor wie denkt dat deze groene eigenschappen vast ten koste gaan van de lichtopbrengst: er is een breed assortiment buitenlampen beschikbaar voor iedere toepassing. Van kleine grondspots met een sfeervolle lichtgloed tot grote prikspots met een lichtbundel van wel 10 meter en natuurlijk onderwaterverlichting. Voor ieder wat wils dus. 

Overweeg je buitenverlichting aan te schaffen, maar weet je nog niet precies wat voor soort verlichting bij jouw tuin past? Bekijk dan de website van in-lite. Hier kun je de vele mogelijkheden van buitenverlichting zien, voor bijvoorbeeld je schutting, oprit, terras, border of vijver.

ID: 569

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven