Huis
Tuin
Video

Patio-tuin in hartje Rotterdam (deel 2)

Tuin make-overs
Vlakbij de Erasmusbrug woont Karel. Hij is al tijden aan het verbouwen in zijn nieuwe optrekje, en is er apetrots op. Maar wat mist, is een tuin waar 'ie ook trots op kan zijn. Karel zou graag een strakke stadstuin willen. Dit is deel 2 van de metamorfose!

Tom is vorige week al aardig opgeschoten. Hij maakte borders met groen langs de zijkanten van de tuin, met bankjes van steigerhout. De vlonder die hij maakte was van dezelfde planken. 

Grindpaadjes

Deze week gaat Tom verder. Hij wil grindpaadjes door de hele tuin aanleggen, maar daarvoor legt hij eerst honingraatmatten neer. Door die matten trap je het grind niet de grond in en blijft het op z'n plek. Met een kruiwagen kiepert Tom het parelgrind vervolgens in de matten. 

Rotterdam aan de muur

Ondertussen is er ook een plaatje opgehangen: de Erasmusbrug. Kan ook niet anders, zo in het centrum van Rotterdam! Het canvas hangt boven een border en wordt omringd door leibomen, planten en bloemen. 

Hele jaar groen

Tom legt nog even de laatste hand aan het groen in de tuin. Tuinarchitect Erwin Stam, die het ontwerp voor deze tuin heeft gemaakt, heeft gekozen voor planten en bomen die het hele jaar groen blijven. Zo heb je altijd wat te kijken. Door verschillende bladstructuren te gebruiken, komt er gelaagdheid in de borders. 

Vóór de borders, op de grond, plant Tom een strook van kleine groene plantjes: Stekelnootjes. Dit zijn sterke plantjes die niet stuk gaan als je er overheen loopt. 

Meer kleur

Om de borders extra op te vullen plant Tom allerlei kleurige bloemen. Hij combineert vaste planten met eenjarige planten, heesters en siergrassen. Tom plant onder andere hortensia's, lichtroze Franse geraniums en Campanula's. Ook zie je het vedergras, dat ook wel engelenhaar wordt genoemd en wel 80 cm hoog kan worden. En tot slot plant Tom bergzegge, ook een siergras, op verschillende plekken in de borders. Wil je ook zo'n gekleurde border? Hier lees je hoe! 

Sjieke verlichting

Karel zal veel in zijn tuin te vinden zijn met vrienden. Daarom komen de borderbankjes goed van pas. Maar zo'n borrel moet ook 's avonds plaats kunnen vinden, als het buiten donker is. Daarom zorgt Tom voor verschillende soorten verlichting: in de borders, in de vlonder en aan de wand. Check hier welke lampen er gebruikt zijn en maak zelf ook kans op een in-lite verlichtingscheque t.w.v. €425! 

Het eindresultaat

Van bouwput naar stoere stadstuin. Het is Tom goed gelukt! Hieronder zie je nog even hoe het eerst was, en daarna het eindresultaat... 

ID: 972

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven