Huis
Tuin
Video

Strakke stadstuin: Eindresultaat

Tuin make-overs
In Haarlem zijn we bezig met de tuin van Judith, Onno en hun dochtertje Mila. Deze tuin was eerder een soort parkeerplaats, ook waren de schuttingen rot en was de afwatering een ramp. We maakten er een heuse, strakke stadstuin van!

Speelse zichtlijnen

De tuin van Judith en Onno was verre van gezellig. Het lag vol met tegels die ooit bruin waren, maar inmiddels donkergroen zijn geworden.  Ook was de schutting rot en hing deze helemaal naar achter door de klimop die er tegen aan groeide. Er was eigenlijk maar één voordeel aan de tuin en dat is dat deze op het zuiden ligt. Judith en Onno wilden graag een fijne, kindvriendelijke tuin die bij de woonkamer past. Zichtlijnen van binnen naar buiten en het gevoel van ruimte vinden zij heel belangrijk. Ook wilden zij een plek waar zij kunnen loungen. Dit vonden zij belangrijker dan een eettafel. Hier is bij het ontwerp dan ook rekening mee gehouden door ontwerper Erwin Stam.

Er is speels omgegaan met de zichtlijnen door drie vlakken te creëren. In het midden is een loungeplek gemaakt op vlonderplanken. Deze vlonderplanken lopen door in de schutting. Ook wordt er een borderbak geplaatst van diezelfde vlonderplanken. Op de vlonder staat een zelfgemaakte loungebank zodat het gezin daar lekker kan relaxen. De rest van de tuin is betegeld met keramische grijze tegels. Bij het betegelen is er ruimte over gelaten voor een beetje groen en dat groen wordt gecreeërd door het stekelnootje. Dit is een bodembedekker waar je wel gewoon op kan lopen, omdat het een soort van mat is.  Verder wordt er ook nog een plekje gemaakt voor de kleine Mila in de vorm van een zandbak. 

Mede mogelijk gemaakt door

GARDENA
Citroën Nederland
Weber-Stephen Holland B.V.    

Met dank aan

Bison
Bosch
Engelbert Strauss B.V.
Ebben Boomkwekerij B.V.
Felix Clercx Handelsonderneming
Happy Cocooning B.V.
In-Lite Design B.V.
MBI
Palmexpert Bomen- en Plantencentrum

ID: 2343

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven