Huis
Tuin
Video

Strakke stadstuin: Ontwerp

Tuin make-overs
Deze week starten we in Haarlem aan de tuin van Onno, Judith en hun dochtertje Mila. Zij hadden twee namen voor hun tuin; 'parkeerplaats' en 'bak ellende'. Tom gaat aan de slag om er een strakke stadstuin van te maken!

Parkeerplaats

Op dit moment is de tuin meer te vergelijken met een parkeerplaats. De tuin ligt vol met tegels die ooit bruin waren, maar inmiddels donkergroen zijn geworden. De schutting is rot, ook niet heel fijn. En alsof dat nog niet genoeg is, is de afwatering een ramp. Kortom, verre van gezellig.  

Ontwerp

De tuin wordt een moderne, strakke stadstuin met een ruimtelijk gevoel en speelse zichtlijnen. Er komt een luxe loungeplek centraal in de tuin, een speelplekje voor dochter Mila en genoeg groen om straks lang te kunnen genieten van alle zonnige maanden van het jaar. 

Opgeruimd staat netjes

De schutting is niet alleen rot, maar wordt ook achterover geduwd door de klimhortensia die er in vergroeid zit. Tom haalt deze dan ook neer. Aan beide zijden komen kant-en-klaar hagen. Deze haag is winterhoudend, dus het hele jaar leuk!

Strak terras

De oude tegels haalt hij weg. Hier komt straks een gloednieuw terras voor in de plaats. Dit nieuwe terras is opgedeeld in verschillende vlakken. Zo wordt er naast keramische tegels gebruik gemaakt van planken en groen in de vorm van het plantje stekelnootje. Dit is een tapijtvormige bodembedekker en je kunt hier dan ook gewoon over heen lopen.  Bij het aanleggen van het terras wordt er rekening gehouden met de afwatering, aangezien Onno en Judith daar een probleem mee hadden. 

Benieuwd naar het eindresultaat van deze tuin? Kijk dan op zaterdag 17 maart 18.05 naar een nieuwe Eigen Huis & Tuin.  

Mede mogelijk gemaakt door

Gardena  

Met dank aan

Bosch

Citroën Nederland

Engelbert Strauss B.V.

Ebben Boomkwekerij B.V.

Happy Cocooning B.V.

In-Lite Design B.V.

MBI

No Fruit

Palmexpert Bomen- en Plantencentrum

Quick Hedge B.V.

ID: 2335

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven