Huis
Tuin
Video

Met dit ontwerp halen we het strand naar de tuin

Tuin make-overs
Ruben en Lisanne houden gigantisch van het strand en dat is dan ook precies de reden dat ze Tom verzochten om voor hen een tuin met een beach gevoel te creëren. Dit betekent uiteraard meer dan alleen een bak zand leegstorten. Overigens deed onze beachboy Tom dit wel, maar dan alleen als fundering van de tuin.

Toen het stel uit Rotterdam verhuisden, miste Lisanne het rumoer van de stad en haar vriendinnen. Maar vanwege werk, werd Oegstgeest de nieuwe bestemming. Gelukkig wel dichtbij het strand: hun favoriete plek om te zijn. Nu was de tuin van hun recentelijk betrokken woning op zich nog in redelijke staat en lekker groen: met een prachtige magnolia, een coniferenhaag, een appel- en een perenboom, maar de rest had niet de sfeer waar ze van houden.

Bomen laten staan en de rest er uit

Tom besluit om de mooie bomen te behouden en te snoeien, maar de overige dingen gaan de tuin uit en de indeling wordt op de schop gedaan. De schuur aan het einde van de tuin, blijft staan, maar zal worden afgedekt door een gigantische donkere wand. Er komt een looppad van oude wagonplanken, gecombineerd met keramische tegels met een print en zwierige beplantte borders van cortenstaal. Uiteraard komt er ook nog een niet te mogen ontbreken element in een tuin als deze: schelpen! Tom bouwt een bank om de appelboom van douglashout en op de schelpen zal een grote tafel komen waar Lisanne hopelijk weer de gezelligheid van Rotterdam naar Oegstgeest kan terughalen.

Het gevoel van duinen

Bij het aanplanten wil Tom de borders het gevoel geven van de duinen en dat betekent siergrassen en dennen. Zo plant hij er de pinus sylvestris ‘watereri’ en siergrassen als de miscanthus sinensis, festuca glauca, helmgrassen en de carrex morowii. Dit patroon wordt doorbroken met twee vlinders en bijen aantrekkers: de dwergvlinderstruik die van begin juni tot half september roze en paarse bloemetjes zal geven. Of te wel: de buddleja blue chip junior en de buddleja pink micro chip.

Nu al verzand in verlangens om het eindresultaat hiervan te zien? Op zaterdag 9 juni 18.05 is de uitzending!

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR
Gardena
Bison
MBI de Steenmeesters

MET DANK AAN
Bosch
Blumeta
Citroën Nederland
Engelbert Strauss B.V.
Capi Europe B.V.
Hout met Historie B.V.
WTC Kastanjehout

ID: 2432

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven