Huis
Tuin
Video

Van kattenbak naar jungletuin!

In Leiden ging Tom aan de slag met de tuin van Maarten en Cathelijne. De tuin, die eigenlijk een grote kattenbak was geworden was écht toe aan een make-over met heel veel groen. Ze wilden graag dat hun tuin een verbintenis met het huis zou worden... en dat is gelukt!

Pergola

Tom realiseerde een prachtige pergola, gemaakt met palen van kastanjehout en een dak van bamboe. Onder de pergola werd plek gemaakt voor een mooie eettafel, waar genoeg plek is om familie en vrienden uit te nodigen. De pergola biedt lekker veel schaduw en koelte, perfect voor in de zomer dus!

Sedumdak

Maarten en Cathelijne zijn gek op sedumdaken, dus dat werd de dakbedekking voor de schuur. Een sedumdak zorgt ervoor dat het regenwater vermindert en vertraagd wordt, dit zorgt voor een betere doorstroming naar het riool. Ook verlengen sedumdaken de levensduur van het dak en wordt het geluid gedempt. Sommige gemeentes geven om deze redenen zelfs subsidies om deze daken aan te leggen.

Beplanting

Misschien was het belangrijkste van deze jungletuin wel de beplanting. Tom koos ervoor veel verschillende tinten groen en bladstructuren te gebruiken om een echte jungle-look te creëren. Als kers op de taart maakte hij zelf lianen van een stuk touw en klimplanten. Rondslingeren aan deze ‘nep’ lianen is niet zo’n goed idee, daarom werd er ook nog een dikker touw opgehangen waaraan de kinderen lekker kunnen slingeren.

Grondverbetering

Ook wordt er goed nagedacht over de grondverbetering, het belangrijkste recept voor gezonde en sterke planten is namelijk een goede ondergrond. Dit kun je bereiken door bijv. compost of stalmest op de aarde te strooien, door deze organische stoffen activeer je de goede schimmels en bacteriën die in de grond zitten.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR
Gardena

MET DANK AAN
Bosch
Citroën Nederland
Engelbert Strauss
In-lite Design
Plantentuin Esveld

ID: 4072

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven