Huis
Tuin
Video

Yogatuin (deel 2)

Tuin make-overs
De zonnegroet, de cobra en de gedraaide stoel: probeer deze yoga-houdingen maar eens met z'n zessen te doen. In één kamer. Dat wordt lastig! Ramona zou dolgraag een yogaruimte willen voor haar en haar vriendinnen. Dus maakt Tom dat voor hen in de tuin - helemaal zen!

Vorige week maakte Tom al een begin aan deze Oosterse tuin in Lelystad. Hij zorgde toen voor een  basis die meteen de toon zette voor de stijl. Hij koos voor natuurlijke elementen en materialen: tegels in rustige kleuren, een schutting van houten latten en grote zwerfkeien. Hier was hij gestopt: 

Overdekt yogaën

Maar het belangrijkste van deze tuin is misschien wel de speciale yogaruimte die Tom in elkaar zet. Het is een op maat gemaakt houten tuinhuisje waar Ramona en haar vriendinnen in kunnen yogaën. Het huisje is 24 vierkante meter. Het is gemaakt van duurzaam douglashout dat uit de Nederlandse bossen komt. De onderdelen zijn in de fabriek al gemaakt, dus die hoef je alleen nog maar in elkaar te zetten. 

Stoere steenkorven

Next: een schutting van stenen. Past ook weer goed in de Oosterse sferen. De steenkorven zijn geleverd in een pakketje dat je met een tangetje en ringetjes in elkaar zet. Tom stapelt een paar korven op elkaar en vult ze met grove kiezels. 

Sjieke entree

Omdat het tuinhuisje de blikvanger van de tuin is, legt Tom een mooie vlonder neer als entree. Hij legt eerst een anti-worteldoek, dat voorkomt dat onkruid in de vlonder gaat zitten. Vervolgens maakt hij een fundering van hardhouten balkjes. Dan kunnen de vlonderplanken erop. De planken bestaan uit een mix van gerecycled kunststof en gerecyled hout. Je maakt ze aan elkaar vast door middel van speciale clipjes, die ervoor zorgen dat tussen iedere plank evenveel ruimte zit. En dat je de schroeven niet ziet zitten. Deze vlonder is heel gebruiksvriendelijk, dus dat is ook mooi meegenomen. 

Oosters groen

De volgende stap is het planten van allerlei soorten siergrassen, heesters en fruitbomen. Tom plaatste vorige week al een flinke sierheester in het midden van de tuin. Hij maakt het nu af met onder andere blauw schapengras, viooltjes en een appelboom. Hier zie je welke planten hij allemaal gebruikt. 

Vissie om het te vieren

Voor de oplevering van de tuin hebben we grillmaster Reitse Spanninga ingevlogen, die een heerlijk maaltijdje bereidt op een luxe barbecue. Als Ramona en Gert straks zijn verrast met hun nieuwe tuin, kunnen ze dat meteen met ons vieren. Met een heerlijk vissie van Reitse. 

Het eindresultaat...

Door Evelyn worden de puntjes op de i gezet met een mooie tuinset en accessoires, en op het tuinhuisje is een grote rode zon geschilderd. En dan is dit het eindresultaat van deze maak-over... 

ID: 928

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven