Huis
Tuin
Video
Tuin make-overs

Tom z'n plannen voor de Zuidelijke Zomertuin

Tom is van start gegaan in het Gooi, met alweer een nieuwe tuin. De tuin van Marloes & Floortje in het chique Blaricum. Zij zijn onlangs hun nieuwe huis betrokken maar de tuin blijft een doorn in het oog. Graag willen ze een tuin met bloemen, verschillende zitplekjes maar ze willen ook graag kunnen eten en relaxen in de zon.

 Floortje en Marloes hebben hun nieuwbouwwoning van binnen met veel zorg en aandacht helemaal naar hun zin gemaakt. Binnen is alles helemaal af en smaakvol ingericht. Helaas komen ze er met de aanleg van de tuin niet helemaal uit. Marloes wil graag een stoere tuin met robuuste en industriële materialen. Floortje daarentegen zou graag wat meer bloemen zien en een wat romantischere tuin met landelijke en klassieke elementen. Aan Tom de taak die wensen samen te vatten in één ontwerp!   

Twee in één

Tom is aan de slag gegaan met hun wensen en aan hem de taak de twee verschillende stijlen te combineren. In de tuin komen verschillende zitjes om te kunnen relaxen en eten. Ook komt er een robuuste overkapping en meerdere zitplekjes waaronder een loungeplek maar ook plek om te eten. Er komen twee borderbakken met kleurrijke en mediterrane beplanting erin en als kers op de taart; een buitenkeuken!

Voor meer natuurlijke privacy wordt een omheining gemaakt van kantenklaar hagen van de Kardinaalsmuts en robuuste kastanjehouten palen. Wel 128 stuks! Tom doet deze palen de grond in met behulp van de Tiger palenrammerWerken met een palenrammer is snel, licht en gemakkelijk. Ideaal voor het plaatsen van ronde- en vierkante palen, maar ook voor metalen buizen voor bijvoorbeeld een hekwerk.  

Voor een speels effect worden er tegels met een verouderde look gelegd. Met her en der losse stenen, om de speelsheid te benadrukken. Achterin de tuin komt een looppad naar de poort. In de tuin worden twee flinke borderbakken aangelegd met daarin twee meerstammige olijfbomen als echte blikvanger. De onderbeplanting bestaat uit verschillende planten en pastelzachte bloemen om de tuin een mediterrane sfeer mee te geven. Een verhoogde vlonder geeft de tuin het hoogteverschil; een grote wens van het stel. Op het hangende zitmeubel en de stoeltjes kunnen Floortje en Marloes heerlijk in de zon bijkomen na een dag hard werken.  

Benieuwd naar het eindresultaat van deze tuin? Kijk dan op zaterdag 26 mei 18.05 naar een nieuwe Eigen Huis & Tuin. 

 MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR
Gardena
Bison
Bosch
Boomkwekerij Ebben B.V.      
Capi Europe B.V.
MBI De Steenmeesters
Tiger Palenrammer  

MET DANK AAN
Citroën Nederland
Engelbert Strauss B.V.
Houthandel Van Loon B.V.
Houtdirect.nl
Mobilane
WTC Kastanjehout

ID: 2413

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven