Huis
Tuin
Video

Gek op citrusvruchten? Met deze 3 tips pluk jij ze van eigen boom

Citrusbomen zijn hele mooie bomen, maar het is nog leuker als ze vruchten geven. De bomen zijn vaak lastig te verzorgen en laten al snel blad vallen of de bladeren worden bruin. Wij geven je 3 tips om je citrusboom in leven te houden.

Zon

Zon, zon en nog meer zon! Deze boom houdt ontzettend veel van zon en licht. Dit is ook de reden waarom de citrusbomen het in Spanje beter doen. Spanje heeft gemiddeld 1.000 zonuren per jaar meer dan Nederland. Helaas is er in Nederland niet elke dag zon. Hoe los je dit op? Kies de juiste standplaats voor de boom. De boom houdt van beschutting en licht. Staat de boom buiten? Zoek een hoek van het terras met veel zon of deze tegen het zuidkant van het huis aan. Staat jouw citrusboom binnen? Dan kun je vervolgens de boom extra licht geven om hem goed te verzorgen. Maak gebruik van ledverlichting. Deze verlichting is energie zuinig en geven veel licht.

Water

Een citrusboom kun je in Nederland het beste in een pot zetten. Zo kan deze boom in de zomer lekker buiten staan en in de koude wintermaanden naar binnen. Wanneer je de boom in het voorjaar weer naar buiten doet geef je hem wat extra water. Wacht daarna tot de kluit helemaal opgedroogd is en geeft daarna een normale hoeveelheid water. Geef de boom altijd regelmatig water, maar zorg ervoor dat deze niet te nat is. Bij te natte grond gaan de wortels rotten. Een citrusboom houdt daarnaast ook niet echt van kalkwater. Vang liever regenwater op en geef dit aan de boom.

Voeding

Een citrusboom groeit van april tot september. Geef de boom in deze periode elke twee weken wat organische meststoffen. Dit kan bijvoorbeeld bloedmeel, beendermeel of citrusvoeding zijn. Met deze voeding help je de boom een beetje om goed te kunnen groeien. En een gezonde citrusboom die goed groeit geeft natuurlijk precies wat we willen; citrusvruchten!

Fotobronnen

Headerfoto: Brienne Hong - Unsplash

ID: 2615

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven