Huis
Tuin
Video

3 tips om je tuingereedschap te onderhouden

Het is erg belangrijk om je tuingereedschap goed te onderhouden. Je wil natuurlijk niet dat je elk jaar weer nieuw gereedschap moet kopen. Wij geven je daarom 3 handige tips!

1. Goed schoonmaken

Het lijkt logisch, maar is heel belangrijk: houd je tuingereedschap goed schoon. Zorg dat dit een gewoonte wordt nadat je het hebt gebruikt. Ben je bezig geweest met gereedschap dat veel in aanraking is gekomen met aarde, zoals een hark? Maak dit dan gemakkelijk schoon met een tuinslang. Kleeft er hierna nog steeds aarde aan je gereedschap? Probeer het er dan met een borstel vanaf te halen.

Maak scherp gereedschap, zoals een heggenschaar, niet met een tuinslang schoon, maar met een doek. Zo voorkom je dat het gereedschap bot wordt.

2. Roest vermijden

Tuingereedschap kan snel gaan roesten als je het niet goed onderhoudt. Het komt namelijk veel in aanraking met vocht. Gelukkig kun je er met olie gemakkelijk voor zorgen dat je zo min mogelijk roest krijgt. Doe gewoon na gebruik een klein laagje olie over je tuingereedschap heen. Dit werkt beschermend en waterafstotend.

3. Slijpen maar

Scherp gereedschap werkt veel effectiever dan gereedschap dat bot is. Als je wil dat je gereedschap scherp blijft, moet je het regelmatig slijpen. Dit kun je zelf doen door middel van een slijpsteen of bijlvijl. Besteed genoeg aandacht aan gereedschap dat iets uitdagender is om te slijpen, zoals een snoeischaar. Deze schaar heeft een knipmechanisme, waardoor het lastiger is om bij alle stukjes te komen. Let hierbij op! Je wil niet dat je vingers tussen de schaar komen.

Bekijk ook:

  • 3 gouden tips voor het opruimen van je tuinschuurtje
  • Zo verwijder je gemakkelijk bladeren uit je tuin
  • Zo onderhoud je jouw tuinmeubels

Fotocredits
Headerfoto: NastyaKvokka -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3711

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven