Huis
Tuin
Video

4 tips om jouw tuin regenbestendig te maken tijdens de herfst

Wanneer het heel hard heeft geregend kan jouw tuin zomaar zijn omgetoverd tot één grote vijver. Lekker voor als je wil gaan zwemmen of toevallig vissen hebt gekocht, maar vaak ben je niet in die gelegenheid. Dus tijd om je tuin regenbestendig te maken en het sponsgehalte te verhogen.

Gras op je dak

Wanneer je kiest voor een groen dak ziet dit er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens goed om de water hoeveelheid die in je tuin eindigt te verminderen. De planten op je dak kunnen namelijk water opvangen en vasthouden. Ga wel van te voren na of je dak het gewicht aan kan en of je dakbedekking waterdicht is. Anders heb je straks het water ook in huis.

Sla het water op

Vang het water op in een regenton. Zo stroomt het niet vanuit je regenpijp zo je tuin in. Vervolgens kun je dit water weer gebruiken voor je planten in de droge zomermaanden.

Vervang je tegels

Wanneer je een tuin hebt met alleen maar tegels kan het water geen kant op. Vervang daarom de tegels in je tuin door meer groen. Groene borders vangen het water op en zorgen ervoor dat je tuin als een spons werkt.  

Zorg voor reliëf

Dit betekent niet meteen dat je een berg in je tuin moet gaan aanleggen. Het is alleen zeker goed voor het afvoeren van al het regenwater als je tuin een klein beetje afloopt. Zorg ervoor dat op de plek waar al het regenwater heen stroomt planten staan die van veel water houden.

Bronvermelding

Headerfoto: Tom Mossholder - Unsplash

ID: 3220

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven