Huis
Tuin
Video

Met deze 5 tips kun jij je kat met een gerust hart naar buiten laten

Je kat buiten laten lopen is heel goed voor ze. Het is gezond voor je kat om lekker te kunnen bewegen in de frisse lucht. Woon je in de stad of heb je buren die niet van katten houden? Dan kunnen dit redenen zijn dat je liever je kat binnen houdt. Deze 5 tips overtuigen je er hopelijk van om dit wel te doen.

Tip 1

Je kunt je kat naar buiten laten en gebruik maken van een tuigje. Op deze manier kan je kat niet zomaar weglopen. Het maakt dan niet uit of je een balkon of tuin hebt zonder hek. Je kat blijft altijd in de buurt.

Tip 2

Je kunt kiezen voor een buitenren voor je kat. Bouw bijvoorbeeld je tuinhuisje deels om of maak een kattenluikje met hieraan een buiten gedeelte. Op deze manier geef je jouw kat wel de vrijheid van naar buiten kunnen gaan en genieten van lekker frisse lucht, maar heb je wel een veilige omgeving gecreëerd. Je kunt qua afscherming ook kiezen voor een speciale kattenstrip op je schutting. Deze strip zorgt ervoor dat katten niet op de schutting kunnen lopen. Een beschermnet over je (kleine) tuin of een goede afrastering zorgen ervoor dat jij in je tuin een veilige omgeving kunt maken voor je kat.

Tip 3

Maak je tuin helemaal leuk voor je katten door krabplanken te bevestigen. Je kunt een krabplank bevestigen onder je afdakje of een heel klimmeubel maken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Katten kunnen hier hun nagels aan ‘vijlen’ en hun energie in kwijt, dat scheelt jou weer kapotte meubels.

Tip 4

Maak plekken in de tuin met waterbakken. Katten vinden het fijn om af en toe lekker te kunnen drinken. Een lage bak met wat water is al prima. Misschien verwacht je het niet, maar katten vinden het ook leuk om met een klein laagje water te spelen. Water in je tuin is dus altijd een goed idee.

Tip 5

Zorg voor de juiste planten in je tuin. Sommige planten zijn giftig voor katten, dus vermijd deze zeker. De favoriete planten van katten zijn kattenkruid, valeriaan, tijm of lavendel.  

Bronvermelding

Headerfoto: Sam Burriss - Unsplash

ID: 3250

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven