Huis
Tuin
Video

5x Tips voor het snoeien

Tuintips
Het is nog winter, maar ook nu kan je volop aan de gang in je tuin. Zo langzamerhand wordt het namelijk voorjaar, dus kan je de planten in je tuin alvast gaan snoeien. Zo wordt je tuin helemaal voorjaar-klaar.

De winter is dé periode dat je kunt gaan snoeien in de tuin, zodat deze er weer lekker bij ligt in het voorjaar. Duik dus  de tuin in! Wij helpen je een handje met een paar snoeitips. Wat je trouwens altijd moet onthouden: snoei niet als het vriest, want dan hechten snoeiwonden minder snel. 

1: Snoei boven het oog

Als je bomen aan het snoeien bent, let er dan op dat je de tak boven een oog afknipt. Zo kan de tak in het voorjaar weer goed uitlopen.  

2: Hou je bodembedekkers in de gaten

Na de winter is het blad van je bodembedekkers misschien bruin geworden. Knip deze bruine bladeren weg met een heggenschaar of snoeischaar zodat je plant er weer fris uitziet en je weer van de bloemetjes kunt genieten.

3: Snoei je hagen

Heb je een hedera-haag? Hou ook deze dan goed bij. Deze hagen groeien namelijk heel snel en door hem goed terug te snoeien neemt hij niet je hele tuin over. Dat zou zonde zijn van de ruimte. 

4: Pak je planten in

Sommige planten kunnen niet zo goed tegen de kou. Pak deze planten goed in met bijvoorbeeld stro of noppenfolie. Zo kun je in het voorjaar weer genieten van je planten.

5: Snoei je siergrassen

Het ziet er mooi uit als ze helemaal volgroeid zijn, maar toch is het goed om je siergrassen af en toe een keer helemaal terug te snoeien. Zo kunnen ze in het voorjaar weer uitgroeien.  

 

ID: 2287

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven