Huis
Tuin
Video

6 tips om je tuin ook in de winter gezellig te maken

We vinden het in de zomer heerlijk om in de tuin te zitten, maar in de winter? Dan is het er vaak koud, kaal en ongezellig. Maar niet als je de volgende tips toepast!

1. Een vuurplaats voor de warmte en gezelligheid

Een van de redenen dat je in de winter liever binnen zit dan buiten is omdat het buiten behoorlijk koud kan zijn. Behalve als je voor een warme vuurplaats zorgt. Kies bijvoorbeeld voor een vuurkorf, een vuurschaal, een vuurton of een buitenhaard. Buiten het feit dat het je heerlijk warm houdt, is het ook nog eens ontzettend knus.

vuurplaats

2. Maak een gezellige zithoek met warme kleedjes

Als je dan toch lekker in de tuin wil zitten, zorg er dan voor dat je een gezellige en comfortabele zithoek creëert. Kies voor een leuk bankje of comfortabele stoelen en heel belangrijk: warme kleedjes en schapenvachtjes waar je heerlijk op kunt zitten en onder kunt kruipen.

winter veranda

3. Kies voor sfeervolle verlichting

Tijdens de donkere dagen in de winter is het wel zo fijn en gezellig om wat extra verlichting in de tuin te hebben. Kies voor sfeervolle lampjes, windlichten of fakkels.

string lights

4. Plant groene planten en winterbloeiers

De meeste planten en bloemen hebben hun bladeren in de winter wel laten vallen, maar gelukkig bestaan er ook genoeg winterbloeiers die de boel ook in de winter een stuk vrolijker laten ogen. Kies daarom voor lekker veel groene planten die hun groene blad in de winter gewoon vast blijven houden, zoals bijvoorbeeld hulst, de buxus en coniferen.

Wil je buiten groen ook nog wat extra vrolijke kleuren in je tuin, zorg dan dat je een aantal winterbloeiers in je tuin plant. Kies bijvoorbeeld voor de ‘sneeuwbal’ als je van roze in je tuin houdt. Of kies voor deze mooie winterbloeiers.

sneeuwbal winterbloeier

5. Hang illustraties, posters of foto’s op

Waarom zou je alleen maar kunst, mooie foto’s en inspirerende quotes in huis ophangen? Buiten staat dat minstens zo leuk! Kies voor een mooie natuurfoto of een quote waar je blij van wordt.

wintertuin quote

6. Lok vogels en andere dieren naar je tuin

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! En vogels, eekhoorntjes en andere dieren horen daar natuurlijk bij. Hoe je meer vogels in je tuin krijgt? Dat lees je hier! Wat je ze het beste kunt geven in de winter? Dat leggen we je hier uit. Maar pas op, geef ze vooral niet dit.

vogels wintertuin

Meer tuintips? Lees ook:

Fotocredits
Headerfoto: John Lewis
Foto 1: Andrew Kosobokov - Unsplash  
Foto 2: John Lewis
Foto 3: Nick de Partee - Unsplash  
Foto 4: Détente Jardin  
Foto 5: Inge Kamminga  
Foto 6: Peter Lewis - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3810

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven