Huis
Tuin
Video

Je eigen avocadoplant kweken: zo simpel is het

Ben je zo dol op avocado dat je er wel een eigen boom van zou willen kweken? Goed nieuws, dat kan ook! We leggen je uit hoe:

Oke, oke… je moet er wel heeeeel veel geduld voor hebben, wil je er uiteindelijk ook van kunnen plukken. Maar eigenlijk vinden we de avocadoplanten ook gewoon al heel leuk om te zien.

 We leggen je met het volgende stappenplan uit hoe je je eigen avocadoplant kweekt:

Foto: Charles Deluvio - Unsplash

Stap 1
Snijd je avocado open, eet ‘m op en haal de pit er zorgvuldig uit. Het is belangrijk dat je hierbij de pit niet beschadigt met je mes. 

De pit is de basis van je plantje-to-be. Maar voordat je ‘m gaat kweken is het noodzakelijk dat je ‘m eerst heel goed schoonmaakt, om te voorkomen dat ‘ie gaat rotten.

Zet daarna de volgende dingen klaar:

- Satéprikkers

- Glas water

Stap 2
Steek de satéprikkers door de pit heen, zodat je aan twee of vier kanten uitstekende stokjes hebt, en laat de pit met de stokjes op het glas balanceren. Vul vervolgens het glas met water tot de pit ongeveer 2 centimeter onder water staat.

Stap 3
Plaats het glas met de pit op een zonnige en warme plek en afwachten maar!

Foto: Gustav

Stap 4
Ververs het water om de dag en zorg er voor dat de pit het water altijd blijft raken. Na twee tot drie weken zal de pit voorzichtig openbarsten en horen er enkele dagen later wortels uit te groeien.

Foto: Only Deco Love

Stap 5
Als de wortels 5 tot 10 centimeter lang zijn kun je de pit verplaatsen naar een pot met potgrond. Zorg er wel voor dat de pit genoeg ruimte heeft om te groeien. Een pot met een doorsnede van minstens 15 centimeter is aan te raden.

Stap 6
Vanaf nu is het alleen nog maar een kwestie van afwachten en goed blijven verzorgen. Wil je er letterlijk de vruchten van plukken? Dan moet je éxtra veel geduld hebben, want pas na een jaar of zeven zullen er rijpe vruchten aan groeien.

Headerfoto: Only Deco Love
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2926

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven