Huis
Tuin
Video

De 3 beste tips om je kleine tuin een stuk groter te laten lijken

Heb je een kleine tuin? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Met deze tips lijkt het alsof je ineens alle ruimte hebt. Let wel op, je tuin wordt er niet echt groter van, dus wacht nog even met al die mensen uitnodigen.

Tip 1

Zorg ervoor dat je alle ruimte in je tuin benut. Dit doe je door verticaal te tuinieren. Dit betekent dat je niet op de grond gaat tuinieren, maar juist ook de hoogte in gaat. Je kunt hier goed planten voor gebruiken als de Klimop, Clematus, Trompetplant of de Blauwe Regen. Blijf wel goed snoeien, anders wordt het gevoel van ruimte alsnog door alle planten overwoekerd.

Tip 2

De juiste planten in je tuin geven je tuin een ruimtelijk gevoel. Zet enkele grote planten of bomen in je kleine tuin. Deze laten je tuin groter en rustiger ogen. Kies wel altijd planten in rustige kleuren uit. De felgekleurde planten leiden de aandacht af en geven juist een benauwd gevoel aan je tuin. Goede planten voor een kleine tuin zijn bijvoorbeeld een Hortensia, Schijnhazelaar of Acanthus.

Tip 3

Suggereer ruimte door het juiste tegelgebruik. Wanneer je langwerpige terrastegels of terrasplanken gebruikt in de lengte, lijkt het alsof je een diepere tuin hebt. Ook de achterkant van je tuin kan hieraan meedragen. Bekleed de achterkant met een klimop of een andere plant, want een donkere achterkant geeft meer diepte. Een lichte achterkant van je tuin geeft juist het gevoel dat je tuin breder is.

Bronvermelding

Headerfoto: Ganna Penning

ID: 3112

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven