Huis
Tuin
Video

Deze plant is de reden dat je naaktslakken in je tuin hebt

Naaktslakken zijn gek op vochtige plekken. Niet zo gek dat je tuin rond deze tijd van het jaar weer vol zit met naaktslakken. Ze hebben vochtige plekken, afgevallen bladeren en de composthoop op als favoriete schuilplaats. Daarnaast hebben de naaktslakken ook een favoriete plant waar ze heel graag van smullen.

Moestuin

Heb jij slakken in je moestuin? Dat is ook niet zo gek, want slakken zijn namelijk dol op verschillende planten in de moestuin. De vochtige omgeving van de moestuin en de zachte blaadjes van de planten zijn de favorieten van de naaktslak. Een moestuin is heel leuk, maar de sla is vaak de reden dat jij naaktslakken in je tuin hebt. Naast de sla als favoriet op het menu zijn ze ook dol op aardbeiplantjes. Zorg er voor dat je moestuin wordt afgeschermd of dat deze is omringd met planten waar de naaktslakken niet van houden.  

Plant rondom je moestuin ook geen hosta’s, afrikaantjes en dahlia’s. Naaktslakken zijn gek op deze planten en eten maar al te graag hun buikje rond van jouw mooie planten. Wist je trouwens dat een naaktslak gemakkelijk elke dag de helft van z’n lichaam gewicht kan opeten? En dat ze wel tussen 30 en 400 eieren leggen? Voorkom dus snel dat jij straks een heuse slakkenplaag in je tuin hebt.

Bronvermelding

Headerfoto: Yuriy Kleymenov - Unsplash

ID: 3123

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven