Huis
Tuin
Video

Deze voordelen wist jij nog niet van afval scheiden

Iedereen roept dat afval scheiden zo belangrijk is. Het is belangrijk voor het milieu, maar wat gebeurt er eigenlijk wanneer jij je afval scheidt?

Recyclen

Het scheiden van afval zorgt ervoor dat alle producten op de juiste manier worden verwerkt. Dit houdt in dat alle recycleerbare materialen opnieuw gebruikt kunnen worden voor het maken van nieuwe producten. We maken bijvoorbeeld van oud papier weer nieuw papier en van gft-afval kunnen biogassen worden gemaakt. Wanneer je alle producten door elkaar gooit kunnen materialen niet meer opnieuw worden gebruikt. 

Verbranding restafval

Wanneer afval goed wordt gescheiden zorgt dit ervoor dat er minder restafval wordt verbrand. Dit is heel goed, want zo wordt de C02 uitstoot verminderd. En dit domino-effect gaat nog veel verder. Als er minder C02 uitstoot is heeft dit een positieve invloed op het broeikaseffect. Zo blijven er meer grondstoffen bespaard want we recyclen deze grondstoffen. Uiteindelijk is dit weer goed voor jouw portemonnee. Wist je namelijk dat je betaalt voor de grijze bakken langs de weg en het inwerpen van afval in een ondergrondse container? Afval zoals plastic, papier, gft en glas is helemaal gratis.  

Ben jij nu helemaal overtuigd om al je afval te scheiden?

Fotobronnen

Headerfoto: Photo by rawpixel.com from Pexels

 

ID: 2630

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven