Huis
Tuin
Video

Dit is hoe je bloembollen beschermt in de winter

De planttijd van de bloembollen is in het najaar. Je stopt de bollen dan al onder de grond, zodat ze in het voorjaar mooi uitkomen. Met vorst kunnen de bollen alleen stuk vriezen en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Bedekken

Om ervoor te zorgen dat je bloembollen niet kapot vriezen tijdens strenge vorst moet je ze ten eerste niet te oppervlakkig poten. Wanneer je ze een paar centimeter onder de grond plant hebben ze al wat bescherming tegen de kou.  

Daarnaast kun je het beste de grond bedekken met bladeren. De afgevallen herfstbladeren kun je lekker laten liggen, want zo geef je de bloembollen een isolerende deken.  

Je kunt ook vliesdoek gebruiken. Vliesdoek vangt het plotse temperatuurverschil op en beschermt de bollen of jonge planten tegen schade. Vliesdoek laat wel het zonlicht door. Wanneer je de bollen met een vliesdoek bedekt, bevriezen ze niet maar is de kans groot dat ze vervroegd opkomen.

Fotocredits
Headerfoto: KRiemer - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3241

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven