Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je zo gelukkig wordt van tuinieren

Het is de hoogste tijd om lekker de tuin in te gaan, want tuinieren maakt gelukkig en wij weten waarom. Pak je schep en hark er maar bij en ga na het lezen van dit artikel lekker aan de slag.

Stress

Tuinieren werkt stress verminderend. Je bent namelijk met niks anders bezig dan lekker in de tuin. De gezonde buitenlucht zorgt voor ontspanning, heerlijk toch? Het is ook stress verminderend omdat je in een ‘relatievrije zone’ terecht komt. Je bent even niet bezig met alle andere mensen om je heen, maar het is nu alleen jij en je plantjes.

Vitamine D

Niet alleen de frisse buitenlucht doet een mens goed, maar ook de vitamine D is goed voor je. Vitamine D krijg je van de zon en zorgt ervoor dat jij je blij gaat voelen.

Goed humeur

De Universiteit van Bristol heeft een onderzoek gedaan naar de stoffen die in tuinaarde zit. Wat blijkt? Tuinaarde bevat mycobacterium vaccae. Deze bacterie zorgt ervoor dat het serotonineniveau in je hersenen toeneemt. Allemaal moeilijke termen, maar het komt er op neer dat de tuinaarde ervoor kan zorgen dat jij een goed humeur hebt. Heb jij je aarde al omgespit?

Gezond

Tuinieren is lichamelijk heel gezond. Je moet namelijk bukken, opstaan, weer zitten en ga zo maar door. Je bent dus veel in beweging.

Bronvermelding

Bron: Univeristy of Bristol
Headerfoto: Binyamin Mellish - Pexels

ID: 3183

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven